Ben Pobjoy, ταξίδι στον κόσμο μέσα από τον Μαραθώνιο

Με στόχο το Ρεκόρ Γκίνες

Share

Ο Ben Pobjoy έγινε ένας άνθρωπος της περιπέτειας. Έγινε, δεν ήταν! Στα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του άλλαξε πολλά.

Γιατί πριν 10 χρόνια ήταν που ο 41χρονος πλέον Καναδός άρχισε να περπατά, στην αρχή, και στη συνέχεια να τρέχει, για να χάσει κιλά.

Μετά και τα χρόνια της πανδημίας όταν και επιχείρησε διάφορες… ακραίες δρομικές δοκιμασίες, έφτασε το 2022 να τρέξει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 174 Μαραθώνιους!

Στόχος το Ρεκόρ Guinness

Το 2023 ο στόχος του μεγαλώνει. Πλέον θα κυνηγήσει να σπάσει το ρεκόρ Guinness για τους περισσότερους Μαραθώνιους σε έναν χρόνο, κάτι που ονομάζει Marathon Earth Challenge.

Αφού κατάφερε σε μία χρονιά να διανύσει 174, κι ενώ εργαζόταν κανονικά, πλέον στοχεύει να τρέξει ακόμα 66 έχοντας αφήσει τη δουλειά του.

Γιατί λίγο μετά το καλοκαίρι παραιτήθηκε από την εργασία του κι άρχισε να οργανώνει το Marathon Earth Challenge.

Βέβαια, όπως παραδέχεται, δεν κρύβεται κάποιος αγωνιστικός προσανατολισμός πίσω από αυτήν την προσπάθεια. “Δεν με ενδιαφέρει να δω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω, μα να απολαύσω αυτό το “ταξίδι”, τη γνωριμία με τον κόσμο”.

Σκοπεύει να το κάνει μόνος, στο μεγαλύτερο διάστημα, και να καταγράφει τις προσπάθειες του, αλλά και τις εμπειρίες που θα βιώσει για να τις μοιραστεί με τον κόσμο το πέρασμά του από 90 χώρες, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας!

Σε μερικά μόνο από τα ταξίδια του στο πλευρό του θα είναι η γυναίκα του, Christine. Ωστόσο, για να την… καθησυχάζει όταν δεν είναι μαζί, θα έχει πάντα πάνω του ένα δορυφορικό τηλέφωνο που θα εκπέμπει το σήμα του όπου κι αν βρίσκεται.

Οι πανκ καταβολές

“Αν δεν είχα περάσει από την πανκ μουσική – ο Pobjoy στα νιάτα του ήταν μουσικός και είχε εισχωρήσει σε δύο μπάντες πανκ – δεν νομίζω ότι θα είχα την ικανότητα ή την “τρέλα” να ξεκινήσω κάτι τέτοιο”.

(εμπνευσμένο από τη συνέντευξη του Ben Pobjoy στο The Canadian Press στις αρχές Ιανουαρίου)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
17.000 δρομείς από 71 χώρες και σπουδαίες επιδόσεις στη μεγαλύτερη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο