To Σίδνεϋ στοχεύει στους Major μέσω… Kipchoge!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες

Share

Από το περασμένο καλοκαίρι ο Μαραθώνιος του Σίδνεϋ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να ενταχθεί στη σειρά των μεγάλων Μαραθωνίων, Abbott World Marathon Majors.

Άλλωστε έχει καταθέσει τη σχετική αίτηση μαζί με τον Sanlam Cape Town Marathon στην Νότια Αφρική, καθώς και τον Chengdu Marathon στην Κίνα.

Οι Αυστραλοί φιλοδοξούν να τα καταφέρουν και γι’ αυτό επιστρατεύουν και τα μεγάλα όπλα, δηλαδή τον Eliud Kipchoge, και γι’ αυτό του έκαναν πρόταση για να λάβει μέρος στη διοργάνωση του 2024.

Βέβαια, μεγάλος στόχος του Eliud θα είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες – θέλει να κάνει τρία τα χρυσά του μετάλλια – οι οποίοι όμως είναι έναν μήνα πριν.

Επιπλέον, ο Eliud θέλει – αν είναι δυνατόν έως τότε – να κερδίσει και όλους τους Major αφού του υπολείπονται μόνο η Βοστόνη και η Νέα Υόρκη αφού έχει ήδη νίκες σε Λονδίνο, Βερολίνο, Τόκιο και Σικάγο.

Βέβαια, για να ενταχθεί ένας αγώνας στη σειρά των Major υπάρχουν αρκετά και αυστηρά κριτήρια που έχουν να κάνουν με τις συμμετοχές, τις επιδόσεις των ελίτ κ.ά.

Αν τα καταφέρουν πάντως θα προσθέσουν μία ακόμα ήπειρο στη σειρά καθώς τώρα υπάρχουν έξι αγώνες σε μόλις τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Ασία και Β. Αμερική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
MoraitisRun 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο