Για το απίθανο ρεκόρ ο Jacob στον κλειστό στίβο!

Θα κυνηγήσει το μεγάλο ρεκόρ του Daniel Komen

Share
Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Jacob Ingebrigtsen

Ένα από τα πιο… απίθανα Παγκόσμια ρεκόρ στον κλειστό στίβο είναι αυτό του Daniel Komen στα 3.000μ. με 7:24.90.

Κι επειδή ο Jacob Ingebrigtsen είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, αποφάσισε να στοχεύσει στην κατάρριψή του!

Ο απίθανος Νορβηγός ανακοίνωσε πως σκοπεύει να τρέξει στο μίτινγκ κλειστού στίβου της Μαδρίτης, της σειράς World Athletics Indoor Tour Gold στις 22 Φεβρουαρίου με στόχο το Παγκόσμιο ρεκόρ!

Αυτό μάλιστα θα είναι το δεύτερο ρεκόρ για τον Jacob, αν όντως το πετύχει, καθώς έχει ήδη στην κατοχή του αυτό στα 1.500μ. με 3:30.60.

Στα 22 του, και έχοντας πολλά χρόνια μπροστά του, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης θέλει να συντρίψει το ατομικό του ρεκόρ, αν και η αλήθεια είναι πως δεν έχει κάνει κάποια δυνατή κούρσα στη συγκεκριμένη απόσταση. Βέβαια, στον ανοιχτό (που είναι κάπως πιο ευνοϊκός για καλύτερες επιδόσεις σε αυτές τις αποστάσεις λόγω των λιγότερων στροφών) το ατομικό του ρεκόρ είναι 7:27.05.

Η συγκεκριμένη σειρά των αγώνων περιλαμβάνει συνολικά επτά μίτινγκ σε Καρλσρούη, Βοστόνη, Τορούν (Πολωνία), Νέα Υόρκη, Λίεβιν, Μαδρίτη και Μπέρμιγχαμ.

Αξίζει, ακόμα να πούμε, πως ο Daniel Komen, είναι ο “βασιλιάς” της απόστασης των 3.000μ. καθώς πέρα από το 7:24.90 που έχει στον κλειστό στίβο, του ανήκει και το Παγκόσμιο ρεκόρ στον ανοιχτό στην ίδια απόσταση με μία επίδοση που μοιάζει απλησίαστη, 7:20.67 από το 1996!

Δηλαδή ο Κενυάτης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Αθήνα στα 5.000μ. το 1997, έτρεξε 7,5 στροφές (400μ.) σε μέσο ρυθμό στα 58”/400μ.!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο