Mία ξεχωριστή δράση από τους Αθηναίους Δρομείς

Δείτε περισσότερα

Share

Διαβάστε περισσότερα:

Το Σάββατο 17/12/2022 το απόγευμα, στο Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηναίοι Δρομείς και η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου, πραγματοποίησε με επιτυχία εκδήλωση με θέμα: «Από την Μικρά Ασία στην κυρίως Ελλάδα : H συνέχεια του μικρασιατικού αθλητισμού και πολιτισμού» με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με τις ομιλίες τους οι κύριοι Ανδρέας Μπαλτάς Δρ. Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, καθ. Φυσικής Αγωγής, διδάσκων ΕΑΠ και συγγραφέας και Λουκάς Χριστοδούλου, Πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού, οικονομολόγος και συγγραφέας.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, ο κ. Μπαλτάς, ανέπτυξε τo θέμα της αθλητικής δραστηριότητας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πριν από την καταστροφή του 1922 αλλά και  της κατοπινής επανασύστασής του στην Ελλάδα μέσω των προσφυγικών σωματείων. Στην επίσης πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, ο κύριος Λούκας Χριστοδούλου περιέγραψε τα πολιτισμικά στοιχεία που μεταφέρθηκαν με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα αλλά και στις δυσκολίες που αυτοί αντιμετώπισαν κατά την μετεγκατάστασή τους.  

Σε ένα τρίτο μέρος της εκδήλωσης ειπώθηκαν ιστορικά στοιχεία για την Μικρά Ασία και τον Μικρασιατικό Ελληνισμό από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα Μικρασιατών συγγραφέων που καθώς και καταγεγραμμένες μαρτυρίες Μικρασιατών προσφύγων που αφορούσαν στην καταστροφή αλλά και στη νέα τους ζωή στην Ελλάδα συμπλήρωσαν τα παραπάνω ιστορικά στοιχεία. Το τρίτο μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκαν και παρουσίασαν μέλη της πολιτιστικής ομάδας του συλλόγου, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συμβολή της υπευθύνου του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω κ. Αθηνάς Δασκαλάκη σε ότι αφορά στις μαρτυρίες και στον τρόπο ζωής των προσφύγων.

Ο ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την συμμετοχή τους και τον κόπο τους που οδήγησε σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και φυσικά τους φίλους και μέλη του συλλόγου που παρακολούθησαν την εκδήλωση.  Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει ο σύλλογος στον ΟΠΑΝΔΑ και τον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της αίθουσας ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καθώς και για την παραχώρηση και χρησιμοποίηση τεχνικού εξοπλισμού από το τεχνικό προσωπικό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Παύλος Λέκκας Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και η κα Μανώλια Μιχαλογιαννάκη εκπροσωπώντας τον ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ και του ΣΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. Ο προγραμματισμός και η οργάνωση αναλόγων πολιτιστικών δράσεων θα συνεχιστεί από τον σύλλογο μας με τον ίδιο ζήλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο