SNF RUN: 2023 FIRST RUN

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου

Share
snf run - first run 2023

Δεν είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να γιορτάζεις την Πρωτοχρονιά, αλλά αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο ασυνήθιστα ωραίο, έχοντας πλέον κατακτήσει ένα κοινό εκατοντάδων ανθρώπων, που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Εάν το έχεις κάνει ήδη μία φορά, ξέρεις ότι μιλάμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς τον SNF RUN: FIRST RUN του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), οι εγγραφές για τον οποίο συνεχίζονται έως την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο snf.org.

Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ξεκινάει στις 00:04, ακριβώς μετά την αλλαγή του χρόνου και το εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων, και καλύπτει μια διαδρομή 3 χιλιομέτρων γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ.

Ο φετινός αγώνας SNF RUN: FIRST RUN έχει έναν επιπλέον ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Σπύρου Λούη, του Πρώτου Μαραθωνιονίκη, στους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα. Με αφορμή αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο, θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα στον πρώτο και στην πρώτη που θα τερματίσουν τον Πρωτοχρονιάτικο αγώνα. Το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal και που είχε αποκτηθεί από το ΙΣΝ σε δημοπρασία του οίκου Christie’s εκτίθεται μόνιμα στο ΚΠΙΣΝ.

Τα φωταγωγημένα έλατα και οι φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, η  συναυλία του Jerome Kaluta με την Big Band του, πολλή μουσική, κεράσματα, μπαλόνια για τα παιδιά, το Παγοδρόμιο στο Κανάλι –αυτή τη φορά με συνθετικό πάγο, μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης-, και πολλές ακόμα εκπλήξεις συνθέτουν το σκηνικό της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ. Και όπως κάθε χρόνο, ένα μεγάλο πάρτι στην Αγορά θα περιμένει τους δρομείς στην επιστροφή τους, αυτή τη φορά με το DJ set του Ιταλού Beppe Loda!

Για να κάνετε την εγγραφή σας στον αγώνα πατήστε εδώ

Ο SNF RUN: 2023 FIRST RUN δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο θα υπάρξει επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στην κατάκτηση του πρώτου στόχου του έτους.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας | Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η συμμετοχή σας – Ένα συμβολικό δώρο προς τα παιδιά

Ο αγώνας SNF RUN: 2023 FIRST RUN έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με ελάχιστη συνδρομή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), μπορείς να κάνεις ένα διαφορετικό δώρο και να υποστηρίξεις δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αφιερώνουν το έργο τους στα παιδιά: το Καρκινάκι και το ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΔΑΠΑμεΑ  Δήμου Κω.

Γνωρίστε τους οργανισμούς που θα ενισχυθούν από τον αγώνα

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ δημιουργήθηκε από γονείς παιδιών με καρκίνο για να καλύψει το ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και να στηρίξει έμπρακτα τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ασθένεια. To ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, μεταξύ άλλων, ενισχύει το έργο της επιστημονικής–ιατρικής κοινότητας που ασχολείται με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, στηρίζει την οργανωμένη λειτουργία δομών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους, και διατηρεί την ιστοσελίδα www.karkinaki.gr την πρώτη και μόνη έως σήμερα «πύλη» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα SNF RUN: 2023 FIRST RUN θα ενισχύσει την υλοποίηση δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεπίδρασης για παιδιά και εφήβους μετά το τέλος της θεραπείας τους και ψυχοεκπαιδευτικών προγραμμάτων  για όλη την οικογένεια. Στόχος των προγραμμάτων είναι η επανένταξη στην καθημερινότητα και η αποδοχή της ανάγκης για μακροχρόνια ιατρική και ψυχοκοινωνική παρακολούθηση.

Σβουρένειο ΚΔΑΠΑμεΑ Δήμου Κω

Το Σβουρένειο ΚΔΑΠΑμεΑ  Δήμου Κω ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα φιλοξενεί άτομα 6 έως 45 ετών με νοητικά σύνδρομα και κινητικές αναπηρίες. Στόχος του είναι η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, αλλά και η εξοικείωση της κοινωνίας με τη διαφορετικότητα. Μέσα από τη δράση του, το Σβουρένειο προσπαθεί να καλλιεργήσει τις δεξιότητες του κάθε μαθητή του. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με Δημοτικά Σχολείο και άλλα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, υλοποιεί μεταξύ άλλων προγράμματα προσαρμοσμένης κολύμβησης και ποδηλασίας, συν-εκπαιδευτικά εργαστήρια πηλού, σαπωνοποιίας και κεριών, και ενημερωτικές ημερίδες με τη συμμετοχή  επιστημόνων ειδικής αγωγής, γιατρών και κοινωνικών επιστημόνων.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το SNF RUN: 2023 FIRST RUN θα συμβάλει στην κάλυψη του κόστους λειτουργίας των παραπάνω προγραμμάτων, καθώς και της επίσκεψης ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών σε αντίστοιχο κέντρο ευρωπαϊκής χώρας με προηγμένη κουλτούρα στην κοινωνική αντιμετώπιση της αναπηρίας.

*O αγώνας SNFRUN: 2023 FIRSTRUN θα διεξαχθεί σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19. Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα ενημερωθούν πλήρως και εγκαίρως για τους κανόνες διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν τροποποίηση των όρων συμμετοχής καθώς και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα πρέπει να ακολουθηθούν στο διάστημα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

* Η κατάθεση των χρημάτων θα γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο (πληρωμή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας) μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση & Πρόοδος», η οποία έχει τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα. Στη συνέχεια, το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα επιμεριστεί και διατεθεί ισομερώς ως δωρεά στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και Σβουρένειο ΚΔΑΠΑμεΑ  Δήμου Κω.

* Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Tο ΙΣΝ δεν δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.

*O αγώνας SNF RUN: FIRST RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής του αγώνα. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα  ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. 

Εκτός από έργα υποδομών, όπως τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ στην Ελλάδα, η διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας, σημαντικές πρωτοβουλίες για την ψυχική υγεία κ.ά. Η Πρωτοβουλία για την Υγεία, που αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για όλους, ξεκίνησε στην Ελλάδα, ενώ έκτοτε έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο μέσω της συνεργασίας με διεθνή ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα. 

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά $3.4 δισεκατομμύρια, μέσω 5.200 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο. 

Μάθε περισσότερα στο SNF.org.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kallithea Run 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
MoraitisRun 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο