Το πάλεψαν οι Έλληνες στο Ευρωπαϊκό Ανωμάλου – Οι θέσεις τους και οι νικητές

Δείτε τα πλασαρίσματα των Ελλήνων αθλητών

Share

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Τορίνο με αγώνες για τις κατηγορίες ανδρών – γυναικών, ανδρών και γυναικών Κ23 και Κ20.

Οι αγώνες έγιναν στο Πάρκο της περιοχής του Πιεμόντε σε μία πολύ όμορφη διαδρομή με φυσικό χόρτο, λάσπες, και απότομα ανηφορικά κομμάτια, ενώ περνούσε και μέσα από μία αίθουσα του βασιλικού ανακτόρου που υπάρχει στο Πάρκο.

Συνολικά 303 άνδρες, και 252 γυναίκες από 40 χώρες της Ευρώπης έλαβαν μέρος στη διοργάνωση που είχε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν αρκετοί Έλληνες αθλητές της εθνικής ομάδας αφού πλέον από πέρυσι η χώρα μας φροντίζει να έχει παρουσία στη διοργάνωση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών και οι νικητές ανά κατηγορία:

Κ20 Άνδρες

Στην κατηγορία των Κ20 ανδρών και την απόσταση των 6χλμ., ο Οδυσσέας Κίκας κατέλαβε την 68η θέση με 19:13. Στην 72η θέση τερμάτισε ο Θανάσης Ζυγούρης με 19:17, ενώ δεν τερμάτισε ο Πέτρος Παπαϊωάννου.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Βρετανός Will Barnicoat.

Κίκας, Ζυγούρης και Παπαϊωάννου

Κ20 Γυναίκες

Η Μαρία Κάσσου που ήταν μία μεγάλη μας ελπίδα για διάκριση, κατέλαβε την 57η θέση στα 4χλμ. των Κ20 με χρόνο 14:30, ενώ η Βασιλική Καλλιμογιάννη 68η σε 14:50 . Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Ισπανίδα Maria Forero.

Η Μαρία Κάσσου και η Μαρία Καλλιμογιάννη

Κ23 Άνδρες

Στην κατηγορία των ανδρών Κ23 νικητής αναδείχθηκε με άνεση ο Βρετανός Charles Hicks. Από ελληνικής πλευράς o Νίκος Σταμούλης ήταν 66ος με 26:11, ο Παναγιώτης Πετρουλάκης 70ος σε 26:39 και ο Αθανάσιος Λιγώνης 76ος σε 27:10.

Κ23 Γυναίκες

Επιβλητική ήταν η Ιταλίδα Nadia Battocletti στον αγώνα των 6χλμ. καθώς επικράτησε με 19:55 με σχετική άνεση.

Καλή παρουσία είχε η Δάφνη Λαβασά στο αγώνισμα που με 21:48 κατέλαβε την 33η θέση μετά από πολύ καλό αγώνα σε σύνολο 57 αθλητριών.

Γυναίκες

Ο αγώνας αυτός ήταν μία μάχη ανάμεσα στην Γερμανίδα Kostanze Klosterhalfen και την Νορβηγίδα Grovdal. Τελικά νικήτρια αναδείχθηκε η Karolyn Grovdal που με πολλές δυνάμεις στο τέλος έφτασε στη νίκη μετά από αλλαγή στα τελευταία περίπου 150μ. H Grovdal τερμάτισε σε 26:25 και η Γερμανίδα σε 26:29.

Από ελληνικής πλευράς η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου ήταν 61η σε 31:10, η Ειρήνη Τσουπάκη 62η σε 32:00 ενώ η Τζένη Παπαδημάτου εγκατέλειψε.

Άνδρες

Στον αγώνα των ανδρών, τώρα, είδαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα με αρκετά μεγάλα ονόματα όπως τον Jacob Ingebrigtsen, τον Ιταλό Crippa, τον Ισπανό Katir κ.ά.

Μέχρι τη στιγμή βέβαια, που ο Jacob το πήρε… απόφαση και με μία επιβλητική αλλαγή πήρε την πρώτη θέση σε 29:33. Ακολούθησε ο Βρετανός Cairess και τρίτος ήταν ο Kimeli από το Βέλγιο.

Αυτή ήταν μία ακόμα νίκη για τον νεαρό Νορβηγό που είναι “άχαστος” στη διοργάνωση.

Από ελληνικής πλευράς ο Μάριος Αναγνώστου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε, κατέλαβε την θέση 58η θέση σε σύνολο 85 δρομέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Taygetos Challenge 2024: Τελευταίες οδηγίες και κανονισμοί
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας
Ανοιχτές οι εγγραφές έως τις 2 Απριλίου!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο