McLaughlin και Duplantis, οι καλύτεροι αθλητές στίβου της χρονιάς

Δείτε γιατί!

Share

Δίκαια η McLaughln

Η Sydney McLaughlin – Levrore ψηφίστηκε ως η καλύτερη αθλήτρια στίβου για το 2022.

Και όχι άδικά, καθώς η 23χρονη Αμερικανίδα είχε μία καταιγιστική χρονιά με μεγαλύτερη στιγμή τη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου με το συγκλονιστικό Παγκόσμιο ρεκόρ 50.68 στα 400μ. με εμπόδια.

Μάλιστα, ένα μήνα νωρίτερα, τον Ιούνιο του ’22, είχε σημειώσει και πάλι παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 51.41.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαίο χρόνο πέτυχε η Αμερικανίδα, αρκεί να πούμε πως πως με την επίδοση αυτή καταλάμβανε την 7η στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στα 400μ. (χωρίς εμπόδια)!

Η McLaughlin μόλις στα 23 της έχει δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια (400μ. με εμπόδια και 4×400μ.), τρία χρυσά κι ένα ασημένιο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και ένα διαμάντι από τα Diamond League.

Κορυφαίος ο Duplantis

Στους άνδρες, αθλητής της χρονιάς ήταν ο Σουηδός επικοντιστής Armand Duplantis. O “Mondo” είναι κι αυτός 23 ετών και μέσα στο 2022 πέτυχε νέα παγκόσμια ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο με 6.20μ. και 6.21μ. αντίστοιχα!

Τα υπόλοιπα

Η 19χρονη ακοντίστρια Adriana Vilagos από την Σερβία, και ο 18χρονος σπρίντερ Erriyon Knighton αναδείχθηκαν ανερχόμενα αστέρια της χρονιάς, ενώ και οι δύο θα αγωνιστούν και φέτος στην κατηγορία Κ20.

Τέλος, η φωτογραφία που ψηφίστηκε ως η καλύτερη της χρονιάς ήταν αυτή του Martin Rickett από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και απεικονίζει με εντυπωσιακό τρόπο την πτώση της Βρετανίδας στιπλίστριας Lea Meyer στον προκριματικό του αγωνίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 23-24 Μαρτίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο