1ος Αγώνας Βουνού Πεντελικόν Μάραθων

Δείτε το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης

Share
PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο 1ος Αγώνας Βουνού Πεντελικόν Μάραθων. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

1ος Αγώνας Βουνού Πεντελικόν Μάραθων – Μεταγωνιστικό δελτίο

Όταν στο σύλλογό σου έχεις πολλά μέλη που τρέχουν σε αγώνες βουνού σε όλη την Ελλάδα και προπονούνται στα βουνά της περιοχής σου, τότε η υπόθεση είναι μονόδρομος: διοργανώνεις έναν αγώνα βουνού «στα δικά σου βουνά και μονοπάτια»!
Ο πρόεδρος του συλλόγου Βλάσης Καραβασίλης λόγω εντοπιότητας και λόγω του γεγονότος ότι έχει τρέξει από μικρό παιδί στα βουνά της περιοχής και γνωρίζει κάθε σπιθαμή τους δεν μπορούσε να αντισταθεί στη σκέψη της διοργάνωσης ενός αγώνα βουνού!

Κάνοντας τις προπονήσεις του με τους φίλους και μέλη του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ, Πέτρο και Ράνια Μάρκου, τη Μαρία Σταμούλη, τη Σοφία Στεργίου και τον Γιάννη Ευστρατίου συζήτησε τη σκέψη του και όλοι μαζί πήραν την απόφαση να στηρίξουν τον αγώνα και να μοιραστούν τις όμορφες διαδρομές του Πεντελικού όρους από την πλευρά του Δήμου Μαραθώνος με όλους τους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος!

Με αγάπη, ενθουσιασμό και πολύ κόπο διάνοιξης των μονοπατιών προκηρύχθηκε ο αγώνας δρόμου ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ- PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN 21 χμ και 10 χμ! Μόνο που την τελευταία στιγμή λόγω μια κατολίσθησης η οργανωτική επιτροπή του αγώνα αποφάσισε για την ασφάλεια των δρομέων να αλλάξει και να μικρύνει τη μεγάλη διαδρομή των 21 χμ σε 17χμ.

Ο αγώνας είχε εκκίνηση στο Σταθμό των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα, στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης και κατεύθυνση προς το βουνό! Οι δρομείς έτρεξαν σε δασικό δρόμο και σε μονοπάτια.
Οι δρομείς των 17 χμ έφτασαν στις δυο κορυφές της Μαυρηνόρας σε υψόμετρο περίπου 800 μ. και οι δρομείς των 10 χμ. στην πηγή Κακό Μελίσσι και απόλαυσαν απαράμιλλες θέες προς τον κόλπο της Νέας Μάκρης ως το πευκοδάσος του Σχοινιά στον Μαραθώνα.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για να αναδείξει την ομορφιά του Πεντελικού όρους και για να στηρίξει το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα (ΣΕΔΜ) που πασχίζει για τη διαφύλαξή των όμορφων βουνών μας! Δυστυχώς έχουμε ζήσει μαύρες μέρες στην περιοχή μας με τη φονική καταστροφή στο Μάτι και δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών!

Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα κάνει αγώνα για να αποκτήσει και δεύτερο πυροσβεστικό όχημα για την προστασία των δασών μας.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που είχαμε το ΣΕΔΜ ως συνδιοργανωτή μας! Αναπτύξαμε μια ιδιαίτερη σχέση γιατί και οι δυο σύλλογοι έχουν ως κοινή τους αγάπη την προβολή και τη διαφύλαξη των βουνών μας.

Ο πρώτος αγώνας ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ- PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN ήταν μια γιορτή για όλους μας: διοργανωτές και συμμετέχοντες δρομείς!
Η ατμόσφαιρα υπέροχη, παντού χαμόγελα, νιώσαμε ότι διοργανώσαμε ένα αγώνα για όλους μας τους φίλους! Κι έτσι είναι στην πραγματικότητα: ένας αγώνας που διοργανώνεται από δρομείς για δρομείς δεν είναι δυνατόν να μην έχει παλμό και ατελείωτη χαρά!!!

Για να μπούμε λοιπόν στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης και να δούμε τα αποτελέσματα: https://ftt.gr/pentelikon_2022/

Νικητές

Στη μεγάλη διαδρομή 17 χλμ 1ος ήταν ο Δημήτρης Ελευθερίου με 1:24:03. Ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Καρύκας (1:28:36) και Ιορδάνης Μακρόπουλος (1:28:41).
Στις γυναίκες επικράτησε η Νατάσα Σπανού με 1:38:52. Δεύτερη ήταν η Παναγιώτα Δημακάκου με 1:44:27 και τρίτη η Βασιλική Τζίμα με 1:46:49.
Στη διαδρομή των 10 χμ, πρώτος ήταν ο Νίκος Μπαρμπούδης (42:43), δεύτεροι τερμάτισαν μαζί Αντώνης Ζαμπέλης και Ανδρέας Νίνης (45:56) και τρίτος ο Γεώργιος Κφούρι (47:20).

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Δέσποινα Τσουκνάκη (54:24), δεύτερη η Μαίρη Κανάκη (57:15) και τρίτη η Αλεξάνδρα Καρζή (57:25).
Τη διοργάνωση στήριξαν οι παρακάτω χορηγοί και τους ευχαριστούμε θερμά είτε για την οικονομική ενίσχυσή τους, είτε για τα προϊόντα τους, είτε για τα δώρα που προσέφεραν στους συμμετέχοντες και στους νικητές!
Η προσφορά τους γέμισε τις υπέροχες τσάντες με δωράκια για τους συμμετέχοντες!

-Dionyssomarble S.A (Μάρμαρα Διονύσου),
-Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ,
-Acerbis store,
-Wellness-HUB.gr – Herbalife Nutrition Independent Member,
-Ε & Δ Κόντος Α.Ε. –  από το περιβόλι του παππού,
-Ρούμελης Παστελοποιία,
-Φρεσκούλης (Freskoulis),
-Το Πλέστι ζαχαροπλαστείο,
-Γλυκοπίπερο Μπαχαρικά (Glykopipero Bacharika),
-Emelia Fine Foods (MELASA),
-Vivax Pharmaceuticals,
-Enervit,
-Lucozade Energy,
-LittleDonkey ο γαϊδαράκος,
-Runntrail.gr &
-Marathon-Greece

Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης είχαμε τη χαρά και την τιμή να απολαύσουμε παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης.
Η Κοινωνική Κουζίνα- ο Άλλος Άνθρωπος- τμήμα Νέας Μάκρης μαγείρεψε τραχανά και μακαρονάδα για όλους τους παρευρισκόμενους και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα έψησε σουβλάκια!
Επίσης τιμήσαμε το κρασάκι που μας προσέφερε ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής!

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν όλοι οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για δυο αείμνηστους δρομείς: τον Ηρακλή Βασιλειάδη του οποίου τα έπαθλα έχουμε στην κατοχή μας και τα απονέμουμε σε αθλητές που βρίσκονται στο βάθρο των νικητών και την δρομέα βουνού και διοργανώτρια των αγώνων «Άνθιμος Αργυροπούλος» και «στη Σκιά του Κριάκουρα», Ελπίδα Γιώτη, που έφυγε πριν λίγες ημέρες από κοντά μας για το αιώνιο ταξίδι.

PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN

Φορείς και εθελοντές

Πολύ σημαντικό ρόλο σε μια διοργάνωση παίζουν οι φορείς και οι εθελοντές. Χωρίς την αρωγή τους δεν θα υπήρχε και η επιτυχία!
Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Μαραθώνος για τη στήριξή του, το δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, τους αντιδημάρχους Χρήστο Στάμο, Μανώλη Γεωργάτο, Βαγγέλη Σωτηρίου και Αργύρη Αλεξανδρή για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ιδιαίτερα την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο της Ευαγγέλο Κυπαρίσση, την Περιφέρεια Αττικής για την αιγίδα της, την επίλεκτη ομάδα Εθελοντών Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου Κουβαρά, την ασφαλιστική εταιρία Interamerican για την παρουσία ασθενοφόρου καθώς και τον ιατρό της Δημήτρη Φράγκο, την Μαρία Φράγκου, Φυσικοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Επιστημονικού Τμήματος «Αθλητικής Φυσικοθεραπείας» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, το Σύλλογο Ρουμελιωτών Βορειοανατολικής Αττικής που στηρίζει πάντα τις διοργανώσεις μας, την πεζοπορική ομάδα Μαραθώνια Μονοπάτια και τον δημιουργό της Περικλή Βυλτανιώτη, και φυσικά όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν για την άριστη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης!
Σημαντική ήταν η παρουσία των πρωταθλητών μας στο Μαραθώνιο δρόμο Γιώργου Μάλλιαρη και Βασίλη Ζαμπέλη. Ο Βασίλης ήρθε από την Αίγινα με το σύλλογο του ( Ο.Α.Κ.Α.) και έτρεξε στη διαδρομή των 17 χμ. Τους ευχαριστούμε θερμά που πάντα μας στηρίζουν!

Επίσης μας τίμησε με την παρουσία του και ο 91χρονος μαραθωνοδρόμος και μέλος του συλλόγου μας Στέλιος Πρασσάς.
Στην εκδήλωση μας τιμήθηκε και ο σύλλογος δρομέων ΕΥΚΛΗΣ ως σύλλογος με την πολυπληθέστερη συμμετοχή στον αγώνα!

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη μας, φίλους μας και δρομείς βουνού που στήριξαν το ξεκίνημα του νέου μας εγχειρήματος, του νέου μας αγώνα που ήρθε για να μείνει και να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής μας: τον Πέτρο και τη Ράνια Μάρκου, τη Μαρία Σταμούλη, τη Σοφία Στεργίου, τον Γιάννη Ευστρατίου, τον Γιάννη Γαλανόπουλο, τον Αντώνη Αηδόνη, το Νίκο Θωμαίδη, το Νίκο Φωτιάδη, το Δημήτρη Δούλο, τον Γιώργο Κούνα, τον Ανδρέα Αμπελά, την Κορνηλία Μολτ, την Καλλιόπη Νταοπούλου και τον Περικλή Βυλτανιώτη (για μια ακόμη φορά) που στάθηκαν στους σταθμούς, μέσα στο κρύο για να στηρίξουν όλους τους δρομείς!

Εν κατακλείδι ευχαριστούμε θερμά όλους τους δρομείς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στον αγώνα μας! Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τις 3 Δεκεμβρίου 2023 και περιμένουμε ξανά με μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχθούμε στο 2ο αγώνα ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝ- PENTELIKON MARATHON TRAIL RUN.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024: Κλείσιμο εγγραφών
Η ανακοίνωση της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο