Στον Boston Marathon ο Eliud Kipchoge!

Θα κυνηγήσει το 6 στα 6

Share

Λίγο πολύ το φανταζόμασταν όλοι! Άλλωστε, δεν έχει μείνει και τίποτα άλλο για τον Eliud Kipchoge!

Έχοντας κατακτήσει τα… πάντα στον Μαραθώνιο – 2 ολυμπιακά μετάλλια, παγκόσμια ρεκόρ, νίκες σε Major Marathons, φράγμα των 2 ωρών – το επόμενο βήμα είναι να κυνηγήσει το 6 στα 6 στη σειρά των Major Marathons.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε, την ερχόμενη άνοιξη, και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου του 2023, θα τρέξει στη Βοστόνη και στον Boston Marathon, μία διοργάνωση που θεωρείται και είναι από τις κορυφαίες και η πιο ιστορική στον κόσμο.

Ο Eliud δεν έχει ξανατρέξει στη Βοστόνη, ενώ είναι η μοναδική διοργάνωση μαζί με αυτή της Νέας Υόρκης, που του έχει απομείνει από τη σειρά, καθώς μετρά ήδη τέσσερις νίκες στο Βερολίνο (2022, 2018, 2017, 2015), τέσσερις στο Λονδίνο (2019, 2018, 2016, 2015), και από μία σε Τόκιο (2021) και Σικάγο (2014).

Οι δηλώσεις του Eliud

Είμαι χαρούμενος να ανακοινώσω ότι τον Απρίλιο θα τρέξω στον Boston Marathon, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι μου στη σειρά Abbott World Marathon Majors. Καλή τύχη σε όλους τους δρομείς που θα τρέξουν μαζί μου στην Βοστόνη!

Τι άλλο έχει μείνει;

Είναι πολύ πιθανό να τον δούμε το επόμενο φθινόπωρο να τρέξει στην Νέα Υόρκη, αφού δεν έχει τρέξει ποτέ, ώστε να κλείσει τον κύκλο των Abbot Major Marathons, ιδανικά με νίκες.

Από εκεί κι έπειτα δεν έχουν μείνει και πολλά για να κυνηγήσει ο 38χρονος Κενυάτης. Αυτό που δεν έχει στην κατοχή του είναι μία νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στον Μαραθώνιο – έχει κερδίσει σε Παγκόσμιο, όμως ήταν στα 5.000μ. στο Παρίσι το μακρινό 2003 – αλλά και το τρίτο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες – κάτι που θα είναι και ο μοναδικός που θα το έχει πετύχει.

Α, και η πρωτιά στον δικό μας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 18-19 Μαΐου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η TRIMAN 2024
Φωτογραφίες και άλλα από τον φετινό αγώνα
ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνα - ΕΥΔΑΠ
10 Χρόνια συνεργασίας και συνεχίζει…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο