40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.: Οι νικητές

Σουκούλης και Ασημακοπούλου έκοψαν πρώτοι το νήμα

Share
40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας - εκκίνηση
Από την εκκίνηση του αγώνα. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. με νικητές τον Αλέξανδρο Σουκούλη και την Κατερίνα Ασημακοπούλου. Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης.

40ος Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. – Μεταγωνιστικό δελτίο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο επετειακός 40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ., το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, όπου εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν με ασφάλεια στην γνωστή και αγαπημένη διαδρομή της παραλιακής.

Ο αγώνας φέτος ήταν αφιερωμένος στην ΦΛΟΓΑ το Σύλλογο Γονέων για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Το Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά και το κεντρικό στάδιο του στίβου, ο χώρος που αποτελεί τη γενέτειρα των αγώνων του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας, κατακλύσθηκε από νωρίς από δρομείς που έκαναν το ζέσταμα τους.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 από τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του Ο.Α.Κ.Α. και τον Κώστα Σάμιο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ), σε δύο κύματα, ενώ στον αγώνα είχαν εγγραφεί 1.200 δρομείς.

40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας - Αλέξανδρος Σουκούλης
Ο Αλέξανδρος Σουκούλης, νικητής του αγώνα. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Μεγάλος νικητής του αγώνα των 10 χλμ. αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Σουκούλης με 31:59 με τον Νικόλα Γεωργαλά να ακολουθεί με 34:03 και τον Κωνσταντίνο Τουσέ να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με 34:12.

40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας - Κατερίνα Ασημακοπούλου
Η Κατερίνα Ασημακοπούλου τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 35:11 και τις Κατερίνα Σάπαρη και Tatiana Sveshnikova να συμπληρώνουν τις θέσεις του βάθρου με 40:57 και 41:14 αντίστοιχα.

Επιπλέον φέτος επανήλθε ο αγώνας 2 χλμ. για παιδιά μετά από δύο χρόνια που δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγο των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Covid19.

Συνολικά συμμετείχαν 151 παιδιά ενώ τα τρία πρώτα αγόρια ήταν ο Γεώργιος Λαμπρίδης με 6:17, ο Γιώργος Μανουσέλης με 6:46 και ο Παναγιώτης Τσενές με 6:47 ενώ αντίστοιχα τα τρία πρώτα κορίτσια ήταν η Λαμπρινή Σχίζα με 6:40, η Αγγελική Τσιλιβάκου με 6:50 και η Χαρά Ρούσση με 7:02.  

Σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών του αγώνα. Η κορυφαία αθλητική εταιρεία New Balance, από την θέση του Χορηγού στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες δρομέων και διοργανωτών σε αυτή την δύσκολη μεταβατική περίοδο μετά την πανδημία.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή στην ενυδάτωση των δρομέων, τόσο κατά μήκος της διαδρομής όσο και στον τερματισμό, από το Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας - εκκίνηση
Από την εκκίνηση του αγώνα. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης

Τον αγώνα στήριξε ακόμα από την θέση του Official Energy Gel, η εταιρεία GU Energy Greece. Τα ενεργειακά Gel της GU περιέχουν σημαντικές ποσότητες υδατανθράκων που δίνουν άμεσα ενέργεια αλλά και βιταμίνες, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες για την καλύτερη ενυδάτωση και απόδοση του αθλητή.

H INTERAMERICAN προσέφερε, για μια ακόμα χρονιά, την ασφαλιστική κάλυψη του αγώνα, ενώ διέθεσε και ένα επανδρωμένο ασθενοφόρο.

Η Dole έδωσε πολύτιμη ενέργεια στους τερματίσαντες με φρέσκες μπανάνες έτσι ώστε να αναπληρώσουν άμεσα τη χαμένη ενέργεια αλλά και ηλεκτρολύτες.

Το πρώτο περιοδικό για το τρέξιμο RUNNER ΜAGAZINE, που για 10 και πλέον έτη, βρίσκεται από τη θέση του Χορηγού Επικοινωνίας, σύμμαχος στην προβολή των Αγώνων Δρόμου Υγείας Αθήνας.

Σημαντική ακόμα ήταν η προσφορά της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ/ΤΡΑΜ, των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Σχολή ναυαγοσωστικής Lifeguard Hellas, παρέχοντας αίσθηση ασφάλειας σε όλους, τα μέλη της μοτολέσχης Beneli Moto Hellas Club με την καθοριστική συμβολή τους στην ασφάλεια των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής και βέβαια των εθελοντών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους δρομείς. Ιδιαίτερη ήταν η προσφορά της εθελοντικής ομάδας Philipino Athens 2004.

Και φέτος ο 40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ. ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ την τεχνική διεύθυνση του αγώνα είχε ηALL ABOUT RUNNING για 12η χρονιά.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του αγώνα αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δρομέα που συμμετείχε.

40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας - άντρες νικητές
To βάθρο των νικητών. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης
40ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας - γυναίκες νικήτριες
Η νικήτρια τριάδα των γυναικών. Φωτο: Δημήτρης Μαρίνης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Taygetos Challenge: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές, φωτογραφίες και δηλώσεις φορέων και διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο