H Enel Green Power Hellas στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Η διαφορετικότητα και ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα της Enel Green Power Hellas

Share

Δυναμική ήταν η παρουσία της Enel Green Power Hellas στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. 14 Mαραθωνοδρόμοι εργαζόμενοι της Enel Green Power από 12 χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Αργεντινή, Μεξικό, Χιλή, Ινδία, Νότια Αφρική, Βραζιλία, Κολομβία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία) ταξίδεψαν και έτρεξαν τον αυθεντικό μαραθώνιο, τα 42,195 μέτρα. Επίσης 76 εργαζόμενοι από το ελληνικό παράρτημα έτρεξαν τα 5 και τα 10χλμ, δημιουργώντας όχι μόνο την μεγαλύτερη «πράσινη» εταιρική ομάδα αλλά παράλληλα και την πιο φιλική προς τη διαφορετικότητα. Μαζί τους και ο Salvatore Bernabei, CEO of Enel Green Power & Head of Thermal Generation.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

https://youtu.be/DiBOaP_yE-w

Μία ομάδα, μία εταιρεία, μία οικογένεια

Ένα ζεστό και ηχηρό χειροκρότημα λίγο πριν τον τερματισμό περίμενε τους 14 Μαραθωνοδρόμους της Enel Green Power, τόσο από εργαζόμενους που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου, όσο και από συναδέλφους που επέλεξαν να παρευρεθούν ως θεατές στο Μαραθώνιο. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό την καθοδήγηση και στήριξη της Enel Green Power Hellas, καθώς κατά την περίοδο προετοιμασίας λάμβαναν κάθε εβδομάδα tips για την προετοιμασία τους, δεδομένου πως ειδικά για τους αρχάριους εργαζόμενους κρίθηκε απαραίτητη η παροχή επιπρόσθετης υποστήριξης.

Η Head of HR Europe της Enel Green Power, Ευγενία Μελέα, σημείωσε: «Το παγκόσμιο κάλεσμα της Enel Green Power Hellas προς όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου μας ανά τον κόσμο να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί μια εμβληματική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της απόφασης της εταιρείας να οριστεί το 2022 ως χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης. Όλοι μαζί οι συνάδελφοι, κάτω από τις κοινές αξίες που μας ενώνουν, ενωθήκαμε, τρέξαμε και γνωριστήκαμε καλύτερα. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, υπό το πρίσμα του Diversity & Inclusion είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται γιατί φέρνουν κοντά συναδέλφους από διαφορετικούς πολιτισμούς και συνήθειες. Εξάλλου, η Enel Green Power Hellas, είναι η πρώτη εταιρεία ΑΠΕ στην Ελλάδα που υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στόχο έχει την προώθηση της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στην εργασία, ανεξάρτητα από ηλικία, αναπηρία, φύλο, φυλή ή εθνοτική καταγωγή, θρησκεία ή σεξουαλικό προσανατολισμό».

Η διαφορετικότητα και ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα της Enel Green Power Hellas

Έχοντας ορίσει το 2022 ως χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, η Enel Green Power Ηellas απέδειξε έμπρακτα τη συλλογική δέσμευση και προσπάθεια της εταιρείας για συστράτευση των ανθρώπων της σε δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες προάγουν και στηρίζεις τις πανανθρώπινες αξίες της αξιοκρατίας, της ισότιμης συμμετοχής, της ομαδικότητας και του εθελοντισμού.

Λαμπρό παράδειγμα στήριξης στη διαφορετικότητα είναι το γεγονός ότι η Enel Green Power Hellas στηρίζει από το 2019, τις προπονήσεις και τους αγώνες του Γιώργου Μουχθή, ενός διακεκριμένου αθλητή ΑΜΕΑ της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Παράλληλα, η Enel Green Power Hellas στηρίζει διαχρονικά αθλητικούς συλλόγους ποδηλασίας, μπάσκετ και άλλων αθλημάτων ευγενούς άμιλλας. Ταυτόχρονα, έχει συμβάλει με ποικίλους τρόπους στη διοργάνωση αγώνων όπως ο Ποδηλατικός Αγώνας «Θυσίας» στα Καλάβρυτα, ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κα.

Η Enel Green Power, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τη δέσμευσή της σε ένα βιώσιμο μοντέλο βασισμένο σε πρωτοβουλίες που ωφελούν τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι πρωτοβουλίες Δημιουργίας Αμοιβαίας Αξίας (Creating Shared Value) της Enel Green Power εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Στόχο 3 – Καλή υγεία και ευημερία και στον Στόχο 10 – Λιγότερες Ανισότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βάλε τέλος στο μυϊκό πόνο με τα φυσικά προϊόντα της Pharmasept
Άμεση ανακούφιση με τη δύναμη του πάγου, χωρίς καμία φαρμακευτική ουσία
Έρχεται το Red Bull Cliff Diving World Series στην Βουλιαγμένη
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες
ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνα - ΕΥΔΑΠ
10 Χρόνια συνεργασίας και συνεχίζει…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο