Το είδαμε κι αυτό! Κινέζος δρομέας κάπνιζε σε Μαραθώνιο

Η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει τελικά όρια

Share

Η αλήθεια είναι πως σε αγώνες Μαραθωνίου σε όλον τον κόσμο έχουμε δει σχεδόν τα… πάντα. Μασκαρεμένους δρομείς, δρομείς με φρούτα στο κεφάλι, άλλους να τρέχουν ανάποδα ή φορώντας αμέτρητα T-Shirt, χτυπώντας μία μπάλα μπάσκετ στο έδαφος και τόσα άλλα.

Στην Κίνα όμως ένας 50χρονος μαραθωνοδρόμος – δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε το όνομα του – το… τερμάτισε κάνοντας κάτι που σίγουρα δεν αποτελεί παράδειγμα και δεν προβάλει τον αθλητισμό και την άσκηση.

Συγκεκριμένα, έτρεξε στον Μαραθώνιο καπνίζοντας σε όλη τη διαδρομή! Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι κάλυψε την απόσταση σε πολύ καλό χρόνο 3:28:45, ενώ τερμάτισε στην 574η θέση ανάμεσα σε 1.500 δρομείς.

Δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι κάπνιζε σε όλη τη διαδρομή, ή μόνο κάποιες στιγμές στις οποίες τον απαθανάτισε και ο φωτογραφικός φακός. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ λάθος πρότυπο και μία κακή εικόνα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Μαραθώνιο.

Το συστηματικό κάπνισμα άλλωστε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι προκαλεί πολλά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ είναι πιθανό όλα αυτά να πολλαπλασιάζονται όταν γίνεται την ώρα της άσκησης.

Αξίζει να πούμε πως δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να το απαγορεύει εν ώρα αγώνα, καθώς θεωρείται τουλάχιστον κουτό να καπνίζει κανείς τη δεδομένη στιγμή, αφού ουσιαστικά κάνει διπλό κακό στον εαυτό του.

Ωστόσο, οι διοργανωτές θα πρέπει να το… ξανασκεφτούν και να θεσπίσουν έναν τέτοιο κανόνα καθώς υπάρχουν δρομείς που ενδέχεται να καταφύγουν ακόμα κι εκεί για να ξεχωρίσουν. Επιπλέον, το κάπνισμα δεν προσβάλει μόνο τον ίδιο τον καπνιστή αλλά και τους δρομείς που κινούνται γύρω του οι οποίοι, αν και σε ανοιχτό χώρο, δεν είναι σωστό να εισπνέουν τον καπνό του.

Η είδηση αυτή προβάλλεται όχι για να εμπνεύσει επίδοξους μιμητές, αλλά για να τους αποθαρρύνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο