Οι Έλληνες στους διεθνείς Μαραθωνίους

Κορυφαίοι Έλληνες δρομείς θα κυνηγήσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Share

Ο Απρίλιος είναι μήνας μαραθωνίων για την Ευρώπη και έτσι πολλοί Έλληνες μπαίνουν στη μάχη στις διοργανώσεις κυρίως επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν οι συμμετοχές Ελλήνων κορυφαίων δρομέων που θα κυνηγήσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Έτσι, ο Κώστας Πούλιος θα δοκιμάσει την τύχη του στον Μαραθώνιο του Αμβούργου στις 17 Απριλίου ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή και για τον αγώνα του Ντίσελντορφ, μία εβδομάδα αργότερα, σε περίπτωση που δεν του πάει κάτι καλά στο Αμβούργο. Ο Κώστας Πούλιος ειχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου όπου είχε καταλάβει την 80η θέση με 2:33:17.

Ακόμα, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος έχει κανονίσει να τρέξει στο Ντίσελντορφ στις 24 Απριλίου ενδέχεται όμως να αλλάξει το πλάνο του και να τρέξει σε έναν αγώνα τον Μάιο, πιθανότερα στην Κοπεγχάγη.

Όσον αφορά τις γυναίκες, τη συμμετοχή τους στο Ρίο έχουν εξασφαλίσει ήδη η Ράνια Ρεμπούλη και η Σοφία Ρήγα. Όμως υπάρχει και η Μάγδα Γαζέα που θα κυνηγήσει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες μάλλον στον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης. Τη δική της προσπάθεια θα κάνει και η μικρή της παρέας, Γιώτα Βλαχάκη, η οποία μετά το μεγάλο ατομικό ρεκόρ που πέτυχε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, θα κάνει το ντεμπούτο της στην απόσταση των 42.195μ. στον Μαραθώνιο του Ένσκεντε στην Ολλανδία κυνηγώντας κάτι καλό και – γιατί όχι – έναν χρόνο κάτω από το 2:45. 

Στην ιδανική περίπτωση που συνολικά τέσσερις Έλληνες ή Ελληνίδες καταφέρουν να πιάσουν το όριο, πιθανότατα στη Βραζιλία θα ταξιδέψουν οι τρεις με τον καλύτερο χρόνο.

Οι συμμετοχές των Ελλήνων στον Μαραθώνιο αυτήν την άνοιξη, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στους “πρωτοκλασάτους” δρομείς καθώς δεκάδες άλλοι θα τρέξουν, σε διεθνείς μαραθωνίους στην Ευρώπη και όχι μόνο (εκτός από αυτούς που θα αγωνιστούν στις εγχώριες διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Μεσσήνη και Κρήτη). Φυσικά τα αποτελέσματα τους θα μπορείτε να τα βρίσκετε στο runnermagazine.gr ενώ αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς θα ήταν χαρά μας να μας στείλετε φωτογραφίες και ενημερώσεις από την παρουσία σας εκεί στο [email protected].

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15 χρόνια ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας "ΖΕΥΣ"
Μία διαδρομή γεμάτη με ιδανικά, αξίες και έργα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο