Ήρθαν και τα παπούτσια που σε πάνε πιο γρήγορα…

Τι άλλο θα δούμε;

Share

Από τα Super Shoes…

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία επανάσταση στα δρομικά παπούτσια με τα περιβόητα super shoes, τα μοντέλα που διαθέτουν έλασμα από ανθρακόνημα, το οποίο αποδεδειγμένα ενισχύει την απόδοση στο τρέξιμο.

Ωστόσο, ίσως να μην έχουμε δει τίποτα ακόμα…

…στα ρομποτικά παπούτσια!

Μία μικρή εταιρεία στις ΗΠΑ, εισήγαγε το “Moonwalker”. Πρόκειται για ένα ζευγάρι παπούτσια, το οποίο στην πραγματικότητα φοριέται πάνω από τα παπούτσια, που σε μεταφέρουν πιο γρήγορα ενώ περπατάς!

Η συγκεκριμένη start up εταιρεία έβαλε τη δημιουργία της σε γνωστή πλατφόρμα προώθησης πατέντων και έως τώρα έχει συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να ξεκινήσει την παραγωγή!

Η “συσκευή” αυτή διπλασιάζει την ταχύτητα που κινείσαι βαδίζοντας επιτρέποντας σου ουσιαστικά να βαδίζεις κανονικά, ενώ ταυτόχρονα οι ειδικές ρόδες τσουλάνε δίνοντας σου έξτρα ώθηση.

Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη ώστε να υπολογίσει κάποιες παραμέτρους της βάδισης (διασκελισμό, τον κύκλο της κίνησης των πελμάτων κ.ά.) ώστε να μην δημιουργείται κάποιο πρόβλημα κατά την κίνηση όπως λ.χ. συμβαίνει με τα ρόλερς.

Επιπλέον, η νοημοσύνη αυτή δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κίνηση σου, όταν σταματάς, όταν ανεβαίνεις σκάλες κλπ., αλλά και να “κλείνει” η συσκευή όταν είναι απαραίτητο.

To κόστος τους αναμένεται να φτάσει τα 1.400 δολάρια, ενώ θα είναι διαθέσιμα, τουλάχιστον για την αρχή σε ένα νούμερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου στην ΕΡΤ3
Και το 2023 ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ
11th Kallithea Run 2023
Αγώνες για όλους στην Καλλιθέα
Σου αρέσουν οι υπεραποστάσεις; Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι για σένα!
Ένα ντοκιμαντέρ για τους λάτρεις των υπεραποστάσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο