Την Κυριακή ο Ημιμαραθώνιος της Βαλένθια

Δείτε συμμετοχές και πώς θα δείτε τον αγώνα

Share

Κορυφαίες συμμετοχές στον πιο γρήγορο Ημίμαραθώνιο

Κάθε αγώνας στην Βαλένθια έχει τη δική του αξία, αφού πλέον οι διοργανώσεις Trinidad Alfonso, είτε μιλάμε για Μαραθώνιο, είτε για Ημιμαραθώνιο, είτε για 10χλμ. χαρίζουν πολύ μεγάλες συγκινήσεις.

Την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου έχουμε τον Ημιμαραθώνιο της πόλης, λοιπόν, Half Marathon Valencia Trinidad Alfonso Zurich, όπου θα δούμε κορυφαίες συμμετοχές.

Μην ξεχνάτε, στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχουν σημειωθεί Παγκόσμια ρεκόρ στην απόσταση, τόσο σε άνδρες με τον Kibiwott Kandie το 2020 με 57:32 (το οποίο πήρε πριν από ένα χρόνο ο Jacob Kiplimo στην Λισαβόνα), όσο και στις γυναίκες το 2021 με την  Letesenbet Gidey με 1:02:52!

Στον φετινό αγώνα θα τρέξει μόνο ο Kandie από τους δύο, ενώ πλαισιώνεται από σπουδαίους ακόμα δρομείς. Αυτοί είναι οι Κενυάτες Sebastian Sawe, Daniel Mateiko και Rodgers Kwemoi, ο Αιθίοπας Milkesa Mengesha, όλοι τους με ρεκόρ κάτω από τα 59 λεπτά, ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του στην απόσταση και ο πολύ γρήγορος 10άρης Tadese Worku (έχει 26:45!). Παρών θα είναι και ο σούπερ σταρ εντός στίβου Yomif Kejelcha που φιλοδοξεί να τρέξει εξίσου γρήγορα και στην άσφαλτο.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές της Vicoty Chepngeno και της Margaret Chelimo από την Κένυα, καθώς και της Bosena Mulatie από την Αιθιοπία που έχει ρεκόρ 30:17 στα 10χλμ.

Το παρών για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Ημιμαραθώνιο θα δώσει και η Γερμανίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Konstanze Klosterhalfen.

Ο αγώνας ξεκινά το πρωί της Κυριακής στις 09:25 ώρα Ελλάδας, ενώ μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.

Όχι μόνο η Βαλένθια

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχει έντονη αγωνιστική δράση σε όλη την Ευρώπη, καθώς πέρα από την Βαλένθια, θα έχουμε τον Μαραθώνιο της Βενετίας, τον Μαραθώνιο της Λουμπλιάνα στην Σλοβενία καθώς και της Λωζάνης στην Ελβετία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο