O ΑΠΣ Τελμησσός στο VFT 2022

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγου

Share
Ο ΑΠΣ Τελμησσός στο VFT 2022

Ο ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνα συμμετείχε στους αγώνες του VFT 2022 στο Παρανέστι. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο.

O ΑΠΣ Τελμησσός στο VFT 2022

Στο μοναδικό και παρθένο δάσος της Ροδόπης, στο γραφικό και φιλόξενο Παρανέστι, από την Παρασκευή 7 ως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 διοργανωθήκαν με απόλυτη επιτυχία για 16η συνεχή χρονιά οι αγώνες του Παρθένου Δάσους αποστάσεων 163 χλμ, 110 χλμ, 46χλμ και 10χλμ.

Όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι συνοδοί τους είχαν τη χαρά και την τύχη να τρέξουν αλλά και να απολαύσουν τις ατέλειωτες ομορφιές του μοναδικού στην Ευρώπη παρθένου δάσους, του δάσους του Φρακτού στη γεμάτη χρώματα Ροδόπη.
Ο Δήμος Παρανεστίου που είχε όλη την επιμέλεια και το συντονισμό της διοργάνωσης με τη στήριξη τοπικών φορέων και εθελοντών, για άλλη μια φορά απέδειξε τις εξαιρετικές ικανότητες του για μια άρτια διοργάνωση.
Οι διοργανωτές απόδειξη την αγάπη τους για τον τόπο τους, τον αθλητισμό και το περιβάλλον.
Η Μακεδονίτικη φιλοξενία στο έπακρο!

Η διοργάνωση δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αγώνες αντίστοιχους του εξωτερικού, από όλες τις απόψεις. Φιλοξενία, συντονισμός, εθελοντισμός, αγάπη και προσφορά σε ένα αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται 16 χρόνια.
Οι διαδρομές και των τριών αποστάσεων ήταν δύσκολες λόγω των υψομετρικών και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές! Αλλά η μαγεία και η ομορφιά του Παρθένου Δάσους αποζημίωσε όλους τους δρομείς!

Χρώματα ατελείωτα, μυρωδιές και εικόνες που σε μαγεύουν και σε γαληνεύουν ακόμα και στο δύσκολο αγώνα της απόστασης των 163 χλμ.
Οι εμπειρίες και οι εικόνες που αποτύπωσε ο καθένας μας ήταν ξεχωριστές!
Η υπεραπόσταση είναι ένα μεγάλο ταξίδι και ιδιαίτερα όταν αυτό λαμβάνει χώρα σε τέτοια μοναδικά σημεία της χώρας μας, τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα.
Φυσικά ο καθένας μας το εκλαμβάνει διαφορετικά, αλλά σε όλους μας το μαγευτικό τοπίο αποτυπώνεται πολύ έντονα στον ψυχικό μας κόσμο.  Σε τέτοιους αγώνες παλεύεις με τον εαυτό σου και με τις αντοχές σου, αλλά η μαγική ενέργεια του τοπικού σε γεμίζει δύναμη!

Ο ΑΠΣ Τελμησσός στο VFT 2022

Η κούραση φυσικά και οι δυσκολίες είναι δεδομένες, αλλά γλυκαίνουν με τις όμορφες στιγμές. Όταν τρέχεις ιδιαίτερα σε ένα παρθένο δάσος, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, με χρώματα και αρώματα, υπό το σαγηνευτικό φως του ολόγιομου φεγγαριού που παιχνιδίζει ανάμεσα στα δέντρα και φωτίζει το κάθε σου βήμα, χαϊδεύοντας τις πέτρες στα ποταμιά νιώθεις πιο δυνατός! Στη μοναξιά σου ακούς τα άγρια πουλιά του δάσους και γίνεσαι ένα με τη φύση! Αυτό είναι το έπαθλό σου!
Εσύ και η μητέρα φύση που σε αγκαλιάζει σε όλο το πέρασμά σου. Πόσο σαγηνευτικό είναι και πόσο αξίζει μόνο και μόνο η παρουσία και η συμμετοχή σου σε ένα τόσο διαφορετικό ταξίδι.

Ο καθένας μας έχει τους στόχους τους και τις προσδοκίες του σε τέτοιους αγώνες, αλλά σημασία πάνω από όλα έχει η συμμετοχή και ο υγιής τερματισμός.
Είμαστε από τους τυχερούς που είχαμε την χαρά και την ευκαιρία να τρέξουμε σε αυτές τις ξεχωριστές διαδρομές. Φυσικά για να συμμετάσχεις σε τέτοιους αγώνες με μεγάλους βαθμούς δυσκολίας χρειάζεται μεθοδική και επιμελής προπόνηση.
Μέλη κα φίλοι του Τελμησσού έτρεξαν και τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση.

Στον αγώνα των 163 χλμ ο Πέτρος Μάρκου και ο Βλάσης Καραβασίλης ξεκίνησαν με απίστευτη διάθεση, αλλά είχαν την ατυχία να χάσουν ένα μέρος της διαδρομής από δικό τους λάθος. Η σήμανση της διοργάνωσης ήταν εξαιρετική.
Στην αρχή της διαδρομής έτρεχαν σε προπορευόμενες θέσεις, αλλά δυστυχώς μετά το 35ο χλμ έκαναν λάθος και ξέφυγαν από τη σωστή πορεία και διένυσαν περίπου 10 χλμ επιπλέον χάνοντας πολύτιμο χρόνο και φυσικά και τις προπορευόμενες θέσεις τους. Τελικά έτρεξαν τη διαδρομή με πεσμένο ηθικό και εγκατέλειψαν στο 92 χλμ καλύπτοντας στο σύνολο 102 χλμ.

Ο ΑΠΣ Τελμησσός στο VFT 2022

Η Μαρία Σταμούλη, η Σπαρταθλήτρια μας, κατάφερε με τη ξεχωριστή δύναμη της ψυχής της και με το πείσμα της, να τερματίσει με όλες τις δυνάμεις της με χρόνο 38 ώρες, 31 λεπτά λαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην κατηγορία της! Δεν έχουμε λόγια για τη Μαρία μας! Σε αυτήν την υπερπροσπάθεια φαίνεται πραγματικά η δύναμη της ψυχής της!

Στον αγώνα των 110 χλμ η δυνατή και μοναδική Ράνια Μάρκου, η σύζυγος του Πέτρου τερμάτισε με χρόνο 18 ώρες και 56 δευτερόλεπτα λαμβάνοντας και την τρίτη θέση στις γυναίκες! Απίστευτη η Ράνια! Δυνατή και πεισματώδης! Μας έκανε και πάλι υπερήφανους!

Θα θέλαμε επίσης να συγχαρούμε όλους όσους συμμετείχαν, σε αυτούς που τερμάτισαν αλλά και σε αυτούς που για κάποιον λόγο δεν κατάφεραν να τερματίσουν.
Ως σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του ιστορικού μας Δήμου της γενέτειρας του Μαραθωνίου δρόμου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές και όλους τους συντελεστές για την άψογη φιλοξενία, όλους τους εθελοντές, τον Δήμο και τους Δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Παρανεστιου, τους νέους φίλους που αποκτήσαμε και ευχόμαστε από καρδιάς οι εκδηλώσεις σας να φτάσουν κάποια στιγμή στο αποκορύφωμα γιατί πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από παρόμοιες διοργανώσεις του εξωτερικού.

Ο ΑΠΣ Τελμησσός στο VFT 2022

Αγαπητοί διοργανωτές, σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο σπουδαίο και πολύτιμο έργο προσφοράς σας στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.
Προβάλλετε με ένα πολύ όμορφο τρόπο τα αθλητικά ιδεώδη και την πλούσια πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά μας.
Σας ευχαριστούμε!

Με όλη την εκτίμηση,
Βλάσης Καραβασίλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο