Παρίσι 2024: Αποκαλύφθηκε η διαδρομή Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων!

Δείτε τη διαδρομή των Αγώνων

Share

Παρίσι – Βερσαλλίες και πίσω η διαδρομή του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και βρίσκεται σε πυρετό προετοιμασιών. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε γνωστή η διαδρομή που θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο!

Πρόκειται για μία απαιτητική, όπως φαίνεται, διαδρομή, με αρκετά ανηφορικά κομμάτια, η οποία κινείται από το κέντρο της πόλης του φωτός προς τις Βερσαλλίες και πίσω.

Μάλιστα, έχει συνολικά 438 μ. θετικής υψομετρικής με μέγιστη κλίση σε σημείο που φτάνει το 13,5%!

Συγκεκριμένα, ξεκινά από το Δημαρχείο στο βορειοανατολικό τμήμα του Σηκουάνα και καταλήγει στο νοτιοδυτικό του τμήμα για να επιστρέψει πίσω.

Στο ενδιάμεσο, ωστόσο, οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ευθεία προς τις Βερσαλλίες, αλλά η επιστροφή θα περνά από διάφορους δρόμους. Στο πέρασμα τους θα δουν εννέα βασικές συνοικίες της πόλης όπως Boulogne-Billancourt, Sevres, Ville D’Avray, Versailles, Viroflay, Chaville, Meudon, και Issy-Les-Moulineaux. Και φυσικά, θα δουν κορυφαία μνημεία όπως το παλάτι των Βερσαλλιών, το Λούβρο, αλλά και τον Πύργο του Άιφελ.

Η διαδρομή αυτή δεν θα είναι η ίδια με αυτή του Schneider Electric Paris Marathon που διεξάγεται κάθε άνοιξη στο Παρίσι.

H ιστορία της διαδρομής

Η διαδρομή είναι εμπνευσμένη από την πορεία διαμαρτυρίας των γυναικών προς τον βασιλιά το 1789, με τους διοργανωτές να θέλουν να αποδώσουν φόρο τιμή στους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την ελευθερία.

Πέρα, ωστόσο, από την ιστορική της διάσταση, οι διοργανωτές θέλησαν να φέρουν τον αθλητισμό μέσα στην καρδιά της πόλης, συνδυάζοντας αθλητισμό και πολιτισμό.

Οι θεατές

Συνολικά θα “κοπούν” 7.000 εισιτήρια για τον αγώνα με κόστος 24 ευρώ, ενώ οι θέσεις θα τοποθετηθούν στο “πράσινο” μνημείο της πόλης, Esplanade des invalides.

Παράλληλα θα γίνει και αγώνας 10χλμ. όπου θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε δρομείς, όπως, βέβαια θα συμβεί και στον Μαραθώνιο!

Στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο θα συμμετάσχουν 80 άνδρες και 80 γυναίκες, ενώ οι ημερομηνίες των αγώνων είναι 10 και 11 Αυγούστου 2024 αντίστοιχα.

Οι δηλώσεις του Kipchoge

Ο Eliud Kipchoge, ο οποίος θα κυνηγήσει στο Παρίσι το ακατόρθωτο έως τώρα, δηλαδή το τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα, δήλωσε ενθουσιασμένος με τη διαδρομή:

Είναι πράγματι εντυπωσιακό να τρέχεις σε τέτοιο περιβάλλον, σε ένα μέρος τόσο φορτισμένο από ιστορία και συμβολισμούς. Θα είναι μία μοναδική εμπειρία. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερο μέρος για τους Αγώνες.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο