Πέθανε ο Jim Redmond, ο πατέρας “σύμβολο” από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992

Θυμηθείτε την ιστορία

Share

Ο Jim Redmond έγινε γνωστός όχι για τις αθλητικές του επιδόσεις, αλλά για την κίνησή του να βοηθήσει τον γιό του, Derek, να τερματίσει την κούρσα των 400μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Για όσους δεν το θυμούνται ή δεν έχουν δει τη σκηνή, ήταν η ημιτελική σειρά των 400μ. στους Αγώνες του 1992 όταν ο Πρωταθλητής Μ. Βρετανίας, Derek Redmond, ενώ ξεκίνησε καλά, λίγο μετά τα 150μ. έπιασε τον αριστερό του δικέφαλο παθαίνοντας, προφανώς, θλάση.

Ήθελε, όμως όσο τίποτα να τερματίσει κι έτσι συνέχισε χωλαίνοντας και υποφέροντας. Έφτασε ως την τελική ευθεία κι εκεί ο πατέρας του, Jim, μπήκε στον στίβο, και τον βοήθησε να διανύσει τα τελευταία 100μ. για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

Το πλάνο αυτό έγινε αυτό που σήμερα λέμε “viral” και αποτέλεσε ορόσημο για τη στήριξη των γονιών στα παιδιά στο κυνήγι των ονείρων του. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε τόσο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και από εταιρείες διαφήμισης.

Ο Jim Redmond έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου και η Ολυμπιακή ομάδα της Μ. Βρετανίας δεν τον ξέχασε.

Όσο για τον Derek Redmond, ήταν ένας από τους καλύτερους Βρετανούς 400άρηδες που είχε στην κατοχή του για αρκετά χρόνια το εθνικό ρεκόρ, ενώ κατέκτησε πολλά μετάλλια, κυρίως με την ομάδα 4×400μ.

Θυμηθείτε έναν άλλο πατέρα που χαρακτηρίστηκε ως “ο πατέρας του αιώνα”

Στον αγώνα αυτό, αν και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού δεν καταχωρήθηκε ως “finisher”, καθώς είχε εξωτερική βοήθεια στο να τερματίσει. Σίγουρα, όμως έμαθε πολλά από τη συγκεκριμένη κούρσα…

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
47ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
132 δρομείς κάτω από τα 15 λεπτά σε αγώνα 5χλμ. στην Ιρλανδία
Φοβερό επίπεδο στον SportsShoes.com Armagh International Road Race
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο