Παναγιώτης Καραΐσκος: “Θέλω να βρεθώ στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου! Φέτος θα τα δώσω όλα”

Δείτε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή

Share
Ημιμαραθώνιος Αθήνας 22 - Παναγιώτης Καραΐσκος
Φωτο: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ / EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά από segas.gr

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος επέστρεψε στην Αθήνα πριν λίγες ημέρες, από το Φλάγκσταφ της Αμερικής, όπου πέρασε τους τελευταίους 2,5 μήνες για προετοιμασία με τον συναθλητή του Κωνσταντίνο Γκελαούζο.

“Ήταν μια τρομερή εμπειρία, για 2,5 μήνες κάναμε προπόνηση σε ένα καταπληκτικό μέρος με πολύ ωραίες διαδρομές και μεγάλο υψόμετρο. Καθημερινά, κάναμε προπόνηση σε μια διαφορετική διαδρομή και δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της αντοχής, παγκοσμίως. Απίστευτο πράγμα”, δήλωσε ο πρωταθλητής του Πανελληνίου.

Λίγες ημέρες πριν το τέλος της προετοιμασίας του, ο Καραΐσκος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο αυτήν τη στιγμή δεν του επιτρέπει να συνεχίσει την πολύ έντονη προπόνηση.

“Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες είχα μια ενόχληση στα καλάμι και αυτή τη στιγμή κάνω θεραπείες. Βγάλαμε αρκετή προπόνηση στο Φλάγκσταφ και ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά τώρα χαλάρωσα λίγο την ένταση και περιμένουμε νεότερα από τις εξετάσεις”, σχολίασε ο Καραΐσκος, και συνέχισε: “Ανάλογα με το τί θα μας πει ο γιατρός, θα δω εάν θα τρέξω τελικά στο μαραθώνιο του Βερολίνου”.

Η προπόνηση που έκαναν οι δυο πρωταθλητές μας στην Αμερική, είναι αυτή που θα τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τους φετινούς στόχους τους.

Ένα εξ ‘αυτών είναι φυσικά και η συμμετοχή τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, με τον Παναγιώτη Καραΐσκο να τονίζει χαρακτηριστικά: “Θέλω να είμαι καλά, υγιής και να βρεθώ στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Έχω δυο χρόνια να τρέξω, το 2020 είχαμε την πανδημία και το 2021 ήμουν άρρωστος με κορονοϊό, οπότε φέτος θα τα δώσω όλα”.

Όσον αφορά τη συνέχεια της σεζόν και τα αγωνιστικά πλάνα του, ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ δήλωσε: “Στους αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος θα αγωνιστώ, όπως κάνω κάθε φορά, για την ομάδα μου και σε προπονητικούς ρυθμούς. Το ίδιο πράγμα θα κάνω και εάν αποφασίσουμε με τον προπονητή μου να μπω και στους αγώνες του κλειστού στίβου. Καθαρά προπονητικά“.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ταυτίζεται στο απόλυτο με έναν αγώνα, στον οποίο έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση. Ο λόγος για τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και το πιο συγκεκριμένα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου (το οποίο διεξάγεται παράλληλα), όπου ο ίδιος είναι ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα μετρώντας τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

“Θέλω, και φέτος, να αγωνιστώ στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Έχω ένα καλό σερί με τέσσερις νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Φυσικά και θέλω να κερδίσω για πέμπτη φορά, θέλω να βρίσκομαι στην εκκίνηση του αγώνα”.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο