Genzebe Dibaba και Almaz Ayana στο Μαραθώνιο του Άμστερνταμ

Για να δούμε τι μπορούν να κάνουν…

Share

Ντεμπούτο για δύο στο Άμστερνταμ

Δύο σπουδαίες αθλήτριες από την Αιθιοπία, η Almaz Ayana και η Genzebe Dibaba θα δοκιμάσουν την τύχη τους στον Μαραθώνιο αυτήν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 10.000μ., Ayana και η νυν κάτοχος του ρεκόρ στα 1.500μ., Dibaba, θα μπουν στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ TCS Amsterdam Marathon στις 16 Οκτωβρίου.

Οι δύο αθλήτριες προέρχονται από διαφορετικά αγωνίσματα, έχουν όμως σπουδαία ρεκόρ στα πόδια τους.

Η μεν Ayana με ρεκόρ 29:17 στα 10.000μ., έμεινε εκτός για ένα διάστημα αφού έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Επέστρεψε πλέον στους αγώνες, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν τρίτη στο Great North Run τερματίζοντας τον Ημιμαραθώνιο σε 1:07:10!

Από την άλλη, η πανέμορφη Genzebe Dibaba που έχει ρεκόρ 3:50.07 στα 1.500μ., αλλά και 14:15.41 στα 5.000μ., έμεινε εκτός αγώνων για αρκετούς μήνες χάνοντας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω τραυματισμού.

Λίγο πριν τους αγώνες του Τόκιο, ωστόσο, η 31χρονη είχε καταφέρει να κάνει το ντεμπούτο της στον Ημιμαραθώνιο τερματίζοντας σε 1:05:18, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε μέρος στον Ημιμαραθώνιο του Ντουμπάι όπου όμως εγκατέλειψε.

Το βέβαια είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε κάτι σπουδαίο και από τις δύο αθλήτριες που έχουν ήδη γράψει ιστορία στον κόσμο του τρεξίματος.

Δείτε όλες τις ελίτ συμμετοχές

Πολύ υψηλό επίπεδο

Για να αντιληφθείτε πάντως το επίπεδο τους στις μικρότερες αποστάσεις, με βάση τους πίνακες αξιολόγησης των επιδόσεων της World Athletics (scoring tables) το ρεκόρ της Genzebe Dibaba στα 1.500μ. αντιστοιχεί σε μία επίδοση 2:14:52 (!) στον Μαραθώνιο.

Αντίστοιχα, το ρεκόρ της Ayana στα 10.000μ. “δίνει” επίσης μία επίδοση κάτω από το 2:15!

Και Έλληνες

Αξίζει να πούμε πως στον αγώνα έχουν δηλώσει και Έλληνες δρομείς. Για τα αποτελέσματά τους θα ενημερωθείτε φυσικά από το runnermagazine.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
Ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και παιδιά, οι πρωταγωνιστές στον 18ο Μαραθώνιο της Ιστορίας, της συμπερίληψης, του πολιτισμού!
15ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Πιστοποιητικά συμμετοχής-επίδοσης & προσωποποιημένες φωτογραφίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο