Ioannina Lake Run 2022: Παράταση εγγραφών

Έρευνα για τη συμβολή του αγώνα στην ευημερία των πολιτών

Share
Ioannina lake run 22 - κέντρο εγγραφών

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστούν οι εγγραφές για το Ioannina Lake Run, προκειμένου να καλυφθεί το έντονο ενδιαφέρον των δρομέων που δεν ολοκλήρωσαν έως τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου την εγγραφή τους. 

Όσοι θέλουν να τρέξουν είτε στον αγώνα του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, είτε στους αγώνες των 10 χλμ, επίσης την Κυριακή, και των 5 χλμ. το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να σπεύσουν να εγγραφούν, καθώς μετά το κλείσιμο του συστήματος δε θα υπάρχει άλλη δυνατότητα. Υπενθυμίζεται πως για να ολοκληρωθεί η εγγραφή στους αγώνες, πρέπει να έχει καταβληθεί το αντίστοιχο αντίτιμο.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εγγραφές για τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα με δωρεάν συμμετοχή Family Run, «Μαμά Καρότσι», Παραλίμνιος Δρόμος ΑμεΑ, καθώς και για τον αγώνα για μαθητές Δημοτικού Lake Run Kids Race, μέχρις εξαντλήσεως των διαθέσιμων συμμετοχών.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο www.ioanninalakerun.gr  και στο Κέντρο Εγγραφών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα Παλιά Σφαγεία (11 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ).

Ioannina Lake Run

Μια έρευνα για τη συμβολή του Ioannina Lake Run στην ευημερία των πολιτών

Πόσο συμβάλει η συμμετοχή στο Ioannina Lake Run και η παρακολούθηση του στην υποκειμενική ευημερία των πολιτών; Την απάντηση θα προσπαθήσει να δώσει ο δρ.  Ιωάννης Παπαϊακώβου, συμβασιούχος διδάσκων στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα αναλάβει να εξετάσει την ευημερία των πολιτών και τον ρόλο που παίζει σε αυτή η συμμετοχή σε ένα σημαντικό δρομικό γεγονός, αλλά και η παρακολούθησή του ως θεατής.

Με τη χρήση ερωτηματολογίων, δρομείς και θεατές θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή/παρακολούθηση και το αν και κατά πόσο η εμπειρία αυτή επηρέασε την υποκειμενική τους ευημερία.

Τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση και στόχος είναι τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν, να αποτελέσουν εργαλείο στα χέρια τόσο της διοργάνωσης όσο και της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, ώστε να οδηγήσουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.

Μια ανάλογη έρευνα εκπόνησε ο δρ. Ι. Παπαϊακώβου και για τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, πάνω στην οποία βασίστηκε η διδακτορική του διατριβή «Υποκειμενική Ευημερία Πολιτών: Η σημασία της συμμετοχής και της παρακολούθησης αθλητικών διοργανώσεων τοπικού χαρακτήρα»  στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Ioannina Lake Run ευχαριστεί τον δρ. Ιωάννη Παπαϊακώβου για την πρωτοβουλία του να διερευνήσει τη συμβολή της διοργάνωσης στην ευημερία των πολιτών, αναμένοντας με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνάς του. Επίσης, ευχαριστεί το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, που δίνει συνέχεια στη συνεργασία του Πανεπιστημίου με το Ioannina Lake Run, μια συνεργασία που ξεκίνησε με τη Σχολή Καλών Τεχνών και τη δημιουργία μιας σειράς μεταλλίων, και συνεχίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια με την Ιατρική Σχολή και τη συμβολή της στην κατάρτιση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, η οποία επέτρεψε τη διοργάνωση των αγώνων και την περίοδο των αυστηρών περιορισμών λόγω της covid-19.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο