Αδελφοποίηση ΣΔΥ Αθηνών και ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς»

Την Κυριακή 6 Μαρτίου ο ΣΔΥ Αθηνών και ο ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς» θα συνάψουν πρωτόκολο αδελφοποίησης.

Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) αποφάσισε στη διάρκεια του 39ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, να συνάψει Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης με τον νεοσύστατο Α.Π.Σ. «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ».
Η πρόταση έγινε δεκτή από τον Α.Π.Σ. «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»

Ακολουθεί η απάντηση αποδοχής από τον Α.Π.Σ. «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» στο ΣΔΥ Αθηνών.    

ΠΡΟΣ: Το Δ.Σ. του ΣΔΥ Αθηνών

Στον δρομικό χώρο που συνεχώς διευρύνεται και σε μια εποχή που ο ατομικισμός θριαμβεύει, μια όμορφη παρέα δρομέων, με πείσμα κι αγάπη για τον αθλητισμό, εισέβαλε δυναμικά, δημιουργώντας έναν νέο Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο, τον ΑΠΣ «Αθηναίοι Δρομείς».

Πέραν όμως του αυτόνομου οργανωτικού πνεύματος και της αυτοτελούς του δράσης, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Διαμαντής, το Δ.Σ. και τα ενεργά μέλη του, αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε στην επισημοποίηση μιας δρομικής φιλίας, που ήδη προϋπήρχε με τον πρωτεργάτη των Συλλόγων, ΣΔΥ Αθηνών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του.

Η σύσφιξη λοιπόν, αυτή των ανωτέρω συλλόγων υπόκειται στα πλαίσια της αδελφοποίησης, η οποία κύριο στόχο και μέλημά της θα έχει την περαιτέρω ενδυνάμωση δεσμών φιλίας μεταξύ των μελών των δύο αυτών σωματείων αλλά και την ανάπτυξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσά τους. Έτσι, ΣΔΥ Αθηνών κι ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς θα μπορούν εφ’ εξής να συμπορεύονται κατά περίπτωση σε αθλητικά δρώμενα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις.

Είναι απολύτως σαφές ότι δύο αδελφοποιημένοι Σύλλογοι έχουν την ικανότητα να τονώσουν περισσότερο το δρομικό κίνημα με κοινές, καινοτόμες ιδέες. Στόχος μας συνεπώς, θα είναι ν’ «αγκαλιάσουμε» μαζί αγώνες, του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού με συμμετοχή που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των δρομέων. Επιπλέον, θα επιδιώκουμε την συνδιοργάνωση νέων, εμπλουτίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το ήδη υπάρχον καλεντάρι, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση μεγαλύτερου ενδιαφέροντος, από το ευρύ δρομικό κοινό.

Αγώνες όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υφίστανται δίχως αρωγή. Από κοινού επομένως, θα μπορούμε να πετυχαίνουμε αποδοτικότερα μια ουσιαστική συνεργασία με τοπικούς φορείς, από την οποία δύναται ν’ αποκομίζουμε σημαντικά οφέλη κι έτσι να δίνουμε περισσότερα στους δρομείς, στους οποίους απευθυνόμαστε.

Στα πλαίσια της αδελφοποίησης μας, μπορεί να ενταχθεί παράλληλα κι η ενίσχυση του εθελοντισμού. Υπέρμαχοι της εν λόγω ιδέας και οι δύο ενωμένοι, μπορούμε να εγγυηθούμε πραγματικά γι αυτό, βρίσκοντας τρόπους προσέλκυσης περισσότερων εθελοντών. Κι αυτό, γιατί κάθε παροχή βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητη σ’ όλους τους αγώνες, καθώς αφενός, στηρίζει ουσιαστικά τον εκάστοτε δρομέα, αφετέρου γεννά στις περισσότερες περιπτώσεις στους ίδιους τους εθελοντές, το αίσθημα του αθλητή-μαχητή.

Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών έχει επισκιάσει τον υγιή συναγωνισμό, ακόμη και στο μαζικό αθλητισμό. Γι αυτό λοιπόν, εμείς, ως αδελφοί Σύλλογοι, είναι επιτακτική ανάγκη μαζί να προβάλουμε την αρετή των προγόνων μας, το ευ αγωνίζεσθαι, ν’ απομακρύνουμε με κάθε δυνατό μέσο τους αθλητές από ενδεχόμενες μεθόδους, που ουσιαστικά καταλύουν το αθλητικό ιδεώδες και εξυψώσουμε ποικιλοτρόπως το «αίσθημα αθλούμαι και ψυχαγωγούμαι».

Τέλος, καθώς ΣΔΥ Αθηνών κι ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς στα πλαίσια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), θα μπορούμε πλέον μαζί να συνεργαζόμαστε, για την επίτευξη των στόχων της και την επιτέλεση των σκοπών της, ώστε η λειτουργία της να είναι αποδοτικότερη. Παράλληλα, θα προστατεύουμε και θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερής πορείας της, πατώντας στις αρχές για τις οποίες ιδρύθηκε, ενώ θα προσπαθούμε πάντα να παίζουμε συνδετικό ρόλο στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των συλλόγων.

Εν κατακλείδι, ο Σύλλογός μας, αποδέχεται και χαιρετίζει την ιδέα της Αδελφοποίησης με τον «φίλο και συνοδοιπόρο» ΣΔΥ Αθηνών καθώς και την ημερομηνία τέλεσης της, σύμφωνα με την προαναφερθείσα πρόσκληση, ήτοι 6/3/2016.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Διαμαντής

Ο Γενικός Γραμματές
Ηλίας Μπέλλος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο