Υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ το 1ο Olympic Village Run

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
ΠΣΑΤ - 1ο Olympic Village Run

Η διοργάνωση του 1ου Olympic Village Run ανακοινώνει ότι ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ το 1ο Olympic Village Run

Την Κυριακή 09 Οκτωβρίου, πέριξ και εντός των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού θα πραγματοποιηθεί η νέα δρομική διοργάνωση 1o Olympic Village Run.

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Συγκεκριμένα η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ. Επιπλέον τα πολυάριθμα μέλη του, θα μπορούν να πληροφορούνται τα τρέχοντα νέα και τις εξελίξεις που αφορούν την διοργάνωση, μέσα από τα κανάλια προβολής του ΠΣΑΤ.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου  (Π.Σ.Α.Τ.)

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ιδρύθηκε το 1952 και από τότε έχει αφιερωθεί στην υπηρεσία της Δημοσιογραφίας, του Αθλητισμού και της Νεολαίας.

Ο ΠΣΑΤ, που είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS), έχει στη δύναμή του 1.200 μέλη σε όλη τη χώρα. Τα μέλη του ανήκουν σε επτά επαγγελματικές Ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΕΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ, Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου).

Ο ρόλος του ΠΣΑΤ στην ανάπτυξη του αθλητισμού έχει αναγνωριστεί και από τη Βουλή των Ελλήνων, που στο άρθρο 134 του νόμου 2725/99 αναφέρει «Για τον κλάδο των Αθλητικών Συντακτών αναγνωρίζεται ως φορέας λειτουργίας του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.). Ο ΠΣΑΤ αποτελεί συντελεστή και παράγοντα προβολής, διάδοσης και ανάπτυξης του Ελληνικού Αθλητισμού.»

Οι κυριότερες δραστηριότητες του ΠΣΑΤ είναι οι εξής:

Απο το 1954 βραβεύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους Έλληνες Αθλητές, Αθλήτριες και Ομάδες. Την εκδήλωση τιμά με την παρουσία του η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Απο το 1982 διοργανώνει κάθε χρόνο Συνέδριο με Κύπριους Αθλητικούς Συντάκτες διατηρώντας έτσι τους δεσμούς με την Κύπρο.

Είναι ο πρώτος φορέας που καθιερώνει το έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) το 1997, συμβάλλοντας στην εξάπλωση του φιλάθλου πνεύματος.

Το 2002 πραγματοποίησε στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία, Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών με την παρουσία συνέδρων από 85 χώρες. Μέσω διεθνών σεμιναρίων, ο ΠΣΑΤ προβάλει τον ελληνικό αθλητισμό σε συνεργασία πάντα με τους αντίστοιχους Εθνικούς Συνδέσμους των 142 χωρών-μελών.

Διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους Αθλητικούς Συντάκτες.

Στα γραφεία του ΠΣΑΤ λειτουργεί μεγάλη αθλητική βιβλιοθήκη με ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις.

Τα μέλη του ΠΣΑΤ στελεχώνουν τις Οργανωτικές Επιτροπές μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και διασφαλίζουν την άψογη διεξαγωγή τους στον χώρο των ΜΜΕ.

Τα μέλη του ΠΣΑΤ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργανωτική επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Οι εγγραφές είναι διαθέσιμες μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicvillagerun.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς επιλέγουν μια από τις τρεις διαθέσιμες αποστάσεις. Επίσης η διοργάνωση δίνει την δυνατότητα επιλογής γραμματείας παραλαβής (3 γραμματείες) του πακέτου συμμετοχής. Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την διοργάνωση σε ημέρα και ώρες που θα ανακοινωθούν σύντομα από τη διοργάνωση.

Οι γραμματείες παραλαβής:

  • Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού (Δυτικό Κλειστό Γυμναστήριο)
  • Κατάστημα RUNDOME |  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αγία Παρασκευή, Μεσογείων 433

Το 1ο Olympic Village Run αποτελεί διοργάνωση και θα υλοποιηθεί από την MYSPORTEVENT με συνδιοργανωτή το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού και σκοπό έχει να ξανασυστήσει στην αθλητική οικογένεια το μοναδικό αυτό αθλητικό συγκρότημα, το οποίο αναβιώνει μετά από τις ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την ίδρυση του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.olympicvillagerun.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/olympicvillagerun
Instagram: https://www.instagram.com/olympicvillagerun

Ένας αγώνας με Ολυμπιακή ιστορία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Έρχεται ο Μάιος γεμάτος αγώνες!
Όλοι οι αγώνες στην Ελλάδα για τον Μάιο του 2024!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο