Diamond League Βρυξέλλες: Οι επιδόσεις που ξεχώρισαν + Αποτελέσματα

Ποιοι ξεχώρισαν στους αγώνες των Βρυξελλών

Share

Οι σημαντικότερες επιδόσεις στο Diamond League των Βρυξελλών

Ένα ακόμα Diamond League πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες με επιδόσεις που ξεχώρισαν και σπουδαία αποτελέσματα.

Μία “στροφή” πριν το τέλος της φετινής σειράς, είδαμε πολλές και καλές επιδόσεις σε διάφορα αγωνίσματα από τα μεγάλα ονόματα του στίβου.

Νικητής ο Krop, μεγάλο ρεκόρ ο Fisher

Στα αγωνίσματα των δρόμων, χωρίς αμφιβολία τα 5.000μ. των ανδρών έκλεψαν την παράσταση.

Κι αυτό γιατί αφενός ο Κενυάτης Jacob Krop επικράτησε με 12:45.71 για να πετύχει την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο καθώς και νέο προσωπικό του ρεκόρ.

Επιπλέον, η επίδοση αυτή είναι η πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών!

Πολύ γρήγορος όμως ήταν και ο Αμερικάνος Grant Fisher στις Βρυξέλλες!

O γεννημένος στον Καναδά Αμερικάνος έχει γίνει η σημαία των συμπατριωτών στις μεγάλες αποστάσεις. Και για μία ακόμα φορά το επιβεβαίωσε στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο Fisher τερμάτισε ελάχιστα πίσω από τον νικητή Κrop σε 12:46.96 που είναι νέο ρεκόρ Αμερικής, και φυσικά εθνικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ.

Με τον τρόπο αυτό ο 25χρονος έσπασε το μεγάλο ρεκόρ του σπουδαίου Bernard Lagat με 12:53.60 που κρατούσε από το 2011!

Τρίτος ήταν ένας ακόμα Κενυάτης, ο Nicholas Kipkorir σε 12:50.97, ενώ ο Domnic Lobalu, ο αθλητής που αγωνίζεται με την ομάδα των προσφύγων ήταν τέταρτος λίγο πιο πίσω.

Τα αποτελέσματα των 5.000μ.

Έκπληξη με μεγάλο ρεκόρ η McGeean

H Ciara McGeean από την Ιρλανδία πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση στα 1.500μ. των γυναικών και με 3:56.63 έφτασε σε μία μεγάλη νίκη. Πέτυχε, έτσι, και νέο εθνικό ρεκόρ για την πατρίδα της.

H 30χρονη δρομέας που πριν λίγες μέρες ήταν 2η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, πήρε μίνι εκδίκηση από την Σκωτσέζα Laura Muir (ήταν η νικήτρια στο Μόναχο) που ακολούθησε με 3:56.83.

Συνολικά επτά κοπέλες κατέβηκαν τα 4 λεπτά σε μία από τις πιο γρήγορες κούρσες της σεζόν, από την οποία, ωστόσο, απουσίαζε η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Faith Kipyegon.

Τα αποτελέσματα των 1.500μ.

Ρεκόρ και νίκη για τον Wightman

Πριν από 1,5 περίπου μήνα είχε προκαλέσει ένα μίνι… σοκ στους φίλους του στίβου με τη νίκη του στον τελικό των 1.500μ. του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος απέναντι στον Jacob Ingebrigtsen.

Ωστόσο, ο Σκωτσέζος Jake Wightman έχει βαλθεί να “κατακτήσει” και τα 800μ. Όπως άλλωστε δηλώνει ο ίδιος, “είμαι δρομέας μεσαίων αποστάσεων, και όχι μεγάλων”.

Ο Wightman μετά το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πριν λίγες εβδομάδες, αγωνίστηκε και πάλι στο αγώνισμα των δύο στροφών κι έφτασε στη νίκη στις Βρυξέλλες.

Η επίδοση του, 1:43.65 είναι και νέο προσωπικό του ρεκόρ και μία από τις καλύτερες στην Μ. Βρετανία τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθησαν ο Djamel Sedjati από την Αλγερία σε 1:44.12, ενώ τρίτος ήταν ο Emmanuel Korir με τον ίδιο ακριβώς χρόνο.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Mariano Garcia έμεινε αρκετά πίσω στην 7η θέση, ενώ και Καναδός Marco Arop ήταν 4ος.

Τα αποτελέσματα των 800μ.

Ο Jake Wighman

Η “πιτσιρίκα” Chepkoech τα στιπλ

Στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών η 19χρονη (!) Κενυάτισσα Jackline Chepkoech αναδείχθηκε νικήτρια με 9:02.43, με τις Werkuha Getachew από την Αιθιοπία και Winfred Yavi από το Μπαχρέιν να ακολουθούν σε 9:03.44 και 9:08.03.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο Luisa Gega ήταν 7η σε 9:14.41, ενώ αμέσως πίσω της ήταν και η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Emma Coburn.

Τα αποτελέσματα στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια

Παραλίγο ρεκόρ και στο αγώνισμα της μίας ώρας

Στην αρχή του προγράμματος πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα της μίας ώρας με τον Sabastian Kimaru Sawe να καλύπτει στο συγκεκριμένο διάστημα έναν Ημιμαραθώνιο συν ακόμα 150μ. περίπου μέτρα (συνολικά 21.250μ.)!

O 27χρονος Κενυάτης με τον τρόπο αυτό πλησίασε το Παγκόσμιο ρεκόρ του Mo Farah που είναι 21.330μ. παρά το γεγονός ότι έτρεξε για αρκετή ώρα μόνος.

O Sawe έχει ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο 58:02 από τον αγώνα Ostia της Ρώμης.

5η η Ελίνα Τζένγκο

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, έλαβε μέρος στο Diamond League στις Βρυξέλλες. Εκεί, ανήμερα των γεννεθλίων της, με καλύτερη βολή στα 59,98μ. κατέλαβε την πέμπτη θέση στο αγώνισμα.

Ξεχώρισαν ακόμα

Είδηση ήταν η ήττα του Mondo Duplantis στο επί κοντώ από τον Ernest John Obiena, η μεγάλη επίδοση της Yaroslava Mahuchikh στο ύψος με 2,05μ., η νίκη της Jasmine CamachoQuinn στα 100μ. με εμπόδια με 12.27 και νέο ρεκόρ αγώνα.

Αντίθετα, δεν ήταν είδηση η μία ακόμα νίκη του Βραζιλιάνου Dos Santos στα 400μ. με εμπόδια με 47.54.

Τέλος, τζαμαϊκανή μάχη είχαμε στα 100μ. των γυναικών με την Shericka Jackson τελικά να είναι πρώτη σε 10.73 και την Shelly Ann FraserPryce δεύτερη σε 10.74.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο