Διαμάχη για τα στάδια στίβου στο Περιστέρι

Δείτε τι έχει συμβεί

Share

Ένταση έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα Σωματεία στίβου του Περιστερίου και της Δημοτικής αρχής σχετικά με τη χρήση των Δημοτικών Σταδίων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος προχώρησε στην παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου στα σωματεία, τη στιγμή που το Λαϊκό Στάδιο Χωράφας παραχωρείται αποκλειστικά για χρήση μόνο στους δημότες, και όχι στα σωματεία κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των Σωματείων.

Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των σωματείων της περιοχής:

“Όπως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τα δεδομένα εισόδου και άθλησης στο στάδιο της Χωραφάς άλλαξαν με απόφαση του Δημάρχου. Ενώ όλη η Ελλάδα αισθάνεται περήφανη για τις πρόσφατες επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού, στο Δήμο Περιστερίου η λέξη ΣΤΙΒΟΣ, στο στάδιο της Χωράφας, προκαλεί “αλλεργία”. Ο Δήμαρχος της πόλης, μη υπολογίζοντας τα 600 και πλέον παιδιά τα οποία γυμνάζονται στο χώρο, μετέτρεψε το Στάδιο σε χώρο περιπάτου και αναψυχής ως προέκταση του παρακείμενου Πάρκου. Απαγόρευσε να γυμνάζονται οι αθλητές συλλόγων, απόφαση η οποία έρχεται να ανατρέψει δεδομένα 30 και πλέον ετών. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές και τα αλλεπάλληλα διαβήματα τα οποία έχουμε καταθέσει, δεν κατέστη δυνατό να μεταπείσουμε τον Δήμαρχο και να διευθετήσουμε το θέμα το οποίο έχει ανακύψει. Μετά από αυτά, καλούμε όλους τους αθλητές, τους γονείς, τους φίλους κι όλους όσους πλήττονται από αυτή την παράλογη απόφαση να συγκεντρωθούμε στο στάδιο της Χωράφας τη Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00.”

Η απάντηση της Δημοτικής αρχής

Ο Δήμος Περιστερίου έδωσε τη δική του απάντηση στο θέμα αναρτώντας ένα Δελτίο Τύπου. Διαβάστε αναλυτικά:

“Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) ενημερώνει τους δημότες ότι πλέον η πόλη μας έχει δύο σύγχρονα δημοτικά στάδια (Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου & Λαϊκό Στάδιο Χωράφας).

Ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας με δύο κολυμβητήρια και στάδια, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις αθλητικές ανάγκες των σωματείων και των δημοτών.

Γι’ αυτό το λόγο, προχώρησε στην απόλυτη διάθεση του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου (Ατρόμητου) στα αθλητικά σωματεία στίβου της πόλης μας, ώστε να καλύψει τις ανάγκες τους για την προπόνηση αθλητών και τη διεξαγωγή αγώνων στίβου.

Το Λαϊκό Στάδιο Χωράφας θα καλύψει τις ανάγκες καθημερινής άθλησης των χιλιάδων δημοτών, προωθώντας στην πράξη το πρόγραμμα του μαζικού αθλητισμού στον Δήμο Περιστερίου!

Αυτό το πετυχημένο εγχείρημα, ήδη έχει εφαρμοστεί εδώ και πέντε χρόνια στα δύο δημοτικά κολυμβητήρια Περιστερίου, της Χωράφας αποδόθηκε για χρήση στους συλλόγους και του Λόφου Αξιωματικών στους πολίτες.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο