Ioannina Lake Run: 15 χρόνια και συνεχίζει

Ένας αγώνας με μεγάλη ιστορία κλείνει φέτος 15 χρόνια!

Share

15 χρόνια ιστορίας και συνεχίζει!

Με περισσότερους από 25.000 δρομείς να έχουν ζήσει τη μαγεία της, η διοργάνωση του Ioannina Lake Run που φέτος κλείνει τα 15 χρόνια, μπορεί να καυχιέται ότι πραγματοποιεί έναν από τους πιο αγαπημένους αγώνες στο εγχώριο, αγωνιστικό καλεντάρι!

Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν δύο μέλη του κολυμβητικού σωματείου Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων, ο Γιώργος Ντανίκας και ο Νίκος Μίχας σκέφτηκαν ότι θα ήταν ωραία ιδέα η διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Έτσι, λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, σχεδόν 200 δρομείς, κυρίως Γιαννιώτες, πήραν εκκίνηση για να τρέξουν γύρω από τη λίμνη της πόλης.

Με το πέρασμα των χρόνων ο αγώνας καταξιώθηκε, αγαπήθηκε και μεγάλωσε! Το 2019 έφτασε μάλιστα να φιλοξενήσει 3.900 δρομείς από αρκετές χώρες στα αρκετά, πλέον, αγωνίσματα του προγράμματός τους.

Επιπλέον, και η ελίτ των δρομέων της χώρας, δίνει κάθε χρόνο ευλαβικά το παρών συμμετέχοντας στον αγώνα σαν ένα τεστ πριν από τον Μαραθώνιο της Αθήνας – όπως πράττουν και χιλιάδες ακόμα δρομείς!

Οι στόχοι ανεβαίνουν!

Έχοντας πλέον μπει στα… τελευταία χιλιόμετρα για τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας του Ioannina Lake Run και αφού πλέον η διοργάνωση έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του δρομικού κινήματος της χώρας ως μία εκ των κορυφαίων, χάρη στην οργανωτική της αρτιότητα, στο υψηλό επίπεδο των συμμετοχών και στην εξαιρετικού κάλλους διαδρομή δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, ο στόχος πλέον είναι το σύνθημα “If you run, you must lake run” να διαδοθεί και εκτός της χώρας!

Η καταξίωση της διοργάνωσης στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις συνεργασίες με τοπικούς φορείς να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε ο αγώνας να προσελκύει αθλητές από το εξωτερικό.

Κάτι τέτοιο θα μεγιστοποιήσει το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης για τα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή.

Βασικός, βέβαια, στόχος παραμένει το Ioannina Lake Run να είναι ένας αγώνας για όλους! Όχι μόνο για όσους μπορούν να τρέξουν τα 30χλμ., αλλά και για αυτούς που θέλουν να τα περπατήσουν, ή θέλουν να τρέξουν μία μικρότερη διαδρομή στην όμορφη πόλη ή έστω αναζητούν τη χαρά της συμμετοχής.

Γι’ αυτό άλλωστε, εδώ και αρκετά χρόνια, το βασικό αγώνισμα των 30χλμ. πλαισιώνουν αγώνες 5 και 10χλμ., αλλά και ένα Family Run, ο πρωτότυπος αγώνας «Μαμα – Καρότσι», ο Παραλίμνιος Δρόμος για ΑμεΑ και από φέτος ένας αγώνας δρόμου για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Στο κάδρο ακόμα έχει μπει κι ένα ακόμα event με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις, καθώς του αγωνιστικού διημέρου προηγείται η Εβδομάδα Λίμνης με ημερίδες, δράσεις για παιδιά, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις κ.ά.

Ioannina Lake Run και… πανδημία!

Μία ακόμα σημαντική στιγμή για τη διοργάνωση ήταν το 2020 όταν ο 14ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων έγινε ουσιαστικά μία από τις πρώτες αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκε μετά τις απαγορεύσεις της πανδημίας, χάρη στο πρωτοποριακό υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρήθηκε ευλαβικά και έδειξε τον δρόμο για το πώς ο αθλητισμός μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ioannina Lake Run 2020

Ρεκόρ διαδρομής και ελίτ

Υψηλού επιπέδου είναι και τα ρεκόρ διαδρομής της διοργάνωσης που κρατούν  ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 1:39:35 από τον 12ο Γύρο Λίμνης το 2018, ενώ στις γυναίκες την καλύτερη επίδοση έχει σημειώσει η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 1:54:27 στον 13ο Γύρο Λίμνης το 2019.

Κι όλα αυτά, ενώ ήδη από πολύ νωρίς η διοργάνωση είχε εξασφαλίσει την πιστοποίηση της διαδρομής του αγώνα των 30χλμ. από την AIMS.

Στα Ιωάννινα έχουν αγωνιστεί σημαντικές μορφές της ελληνικής δρομικής κοινότητας, πέρα από τους κατόχους των ρεκόρ διαδρομής, όπως ο Μιχάλης Παρμάκης, ο Λάμπρος Ζάραγκας, ο Κώστας Πούλιος κ.ά., καθώς η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η Μάγδα Γαζέα, η Ράνια Ρεμπούλη, η Ντενίζ Δημάκη, η Κατερίνα Ασημακοπούλου κ.ά.

Δείτε εδώ όλους τους νικητές του αγώνα

Καινοτομίες, πρωτοπορίες και συνεργασίες

Η διοργάνωση του Ioannina Lake Run, όμως, πρωταγωνιστεί και στις… καινοτομίες. Μέσα από ξεχωριστές και σημαντικές συνεργασίες έχει καταφέρει να εισάγει νέα δεδομένα όπως π.χ. ο αγώνας Μαμά-Καρότσι, να προσφέρει ξεχωριστά δώρα, καθώς και σημαντικά έπαθλα στους νικητές.

Ιδιαίτερα τιμητικό ήταν και το γεγονός της βράβευσης της διοργάνωσης στην τελετή απονομής των 20ων ΕΒΓΕ. Στα συγκεκριμένα βραβεία που αποτελούν τη μεγάλη γιορτή της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας και σχεδιασμού, η διοργάνωση βραβεύθηκε για το εταιρικό του έντυπο (ILR Sponsors Toolkit), καθώς και για για τον επανασχεδιασμό του λογοτύπου του και της εταιρικής του εικόνας (branding), στις κατηγορίες εταιρικό έντυπο και λογότυπος αντίστοιχα, ανάμεσα σε πληθώρα συμμετοχών με πολύ υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Κι όλα αυτά, ενώ έχει εξασφαλίσει και την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού τα τελευταία τρία χρόνια ως  αναγνώριση της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Ioannina Lake Run 2022

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου και μετρά ήδη εκατοντάδες δηλώσεις συμμετοχής.

Μάλιστα πρόσφατα η διαδρομή επαναμετρήθηκε και πιστοποιήθηκαν και πάλι οι αποστάσεις όλων των διαδρομών!

Δηλώστε κι εσείς συμμετοχή σε έναν από τους αγώνες του προγράμματος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο