Ολοκληρώθηκε και ο OCC – Η σκυτάλη στον UTMB 2022

Δείτε τι έγινε στον αγώνα

Share

Ολοκληρώθηκε ένας ακόμα από τους σημαντικότερους αγώνες της διοργάνωσης poy αποτελεί “τη μεγάλη γιορτή” του mountain/trail running, UTMB, ο OCC.

Ο OCC είναι ένας από τους μικρούς αγώνες του προγράμματος με απόσταση 55χλμ. και θετική υψομετρική 3.500μ. που έχει εκκίνηση στην περιοχή Orsieres και τερματισμό στο κέντρο των αγώνων, το περιβόητο Chamonix.

Φέτος στον αγώνα πήραν εκκίνηση 1.509 δρομείς από δεκάδες χώρες με τους 1.333 τελικά να καταφέρνουν να τερματίσουν.

Θυμηθείτε τι έγινε σε έναν ακόμα αγώνα του προγράμματος, τον TDS.

Οι νικητές

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Ισπανός Manuel Merillas με 5:18:29, με τους Antonio Martinez Perez, επίσης από την Ισπανία, και Robbie Simpson από την Μ. Βρετανία να ακολουθούν, 2,5 και 5 λεπτά πιο πίσω.

Δύο Ισπανίδες ήταν στην κορυφή και στις γυναίκες, με τις Sheila Aviles Castano και Nuria Gil Clapera να κάνουν το 1-2 και την Αμερικανίδα Dani Moreno να είναι τρίτη.

Δεν τα κατάφεραν οι Έλληνες

Στον αγώνα πήρε εκκίνηση ο Θανάσης Παγουνάδης, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει τον αγώνα, όπως επίσης και ο Αναστάσιος Στάικος.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Ξεκινά ο UTMB – Κορυφαίες συμμετοχές και Ζησιμόπουλος

Kι όλα αυτά λίγο πριν ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας, ο UTMB, που έδωσε και το όνομα του στη διοργάνωση.

Αποτελεί κατά κάποιο τρόπο το all star game των βουνών και θα δούμε κορυφαία ονόματα όπως αυτά των Kilian Jornet, του Αμερικάνου Jim Walmsley, των Ισπανών Luis Alberto Hernando, Pau Cappel και Pablo Villa, του δικού μας Φώτη Ζησιμόπουλου, των Γάλλων DunandPallaz, Thibaut Garrivier και Germain Grangier, του Βρετανού Tom Evans και πολλών ακόμα διακεκριμένων ορεινών δρομέων.

Θυμίζουμε ο αγώνας έχει απόσταση 170χλμ. (100 μίλια), θετική υψομετρική 10.000μ. ενώ η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο Chamonix, αφού πρώτα οι δρομείς κάνουν τον γύρο του “Λευκού Όρους”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin
Ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και παιδιά, οι πρωταγωνιστές στον 18ο Μαραθώνιο της Ιστορίας, της συμπερίληψης, του πολιτισμού!
Belles Historic Trail 2024
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία o φετινός αγώνας
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο London Marathon!
Δείτε πόσες χιλιάδες αιτήσεις συγκέντρωσε!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο