Η Ασημίνα Ιγγλέζου τα ξαναβάζει με τους Γίγαντες των Άλπεων TOR DES GEANTS 2022

Δείτε περισσότερα

Share

Διαβάστε αναλυτικά:

Η αεικίνητη Eλληνίδα αθλήτρια ορεινής υπεραντοχής Ασημίνα Ιγγλέζου, ετοιμάζεται για την επιστροφή της φέτος το Σεπτέμβριο στον «Κύκλο των Γιγάντων» στις Άλπεις, το διαβόητο “Tor des Geants”, τον πανθομολογούμενα σκληρότερο ορεινό αγώνα, παγκόσμια! Φέτος μάλιστα, η Ασημίνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους της διοργάνωσης! Την παραμονή του αγώνα θα ανέβει μαζί τους ελίτ αθλητές στην εξέδρα, προκειμένου να γίνει επίσημη παρουσίασή της στο κοινό και τους δημοσιογράφους, με μουσική συνοδεία από το παγκόσμιο σύμβολο μας, το μυθικό συρτάκι του Ζορμπά! 

Όσο για τον αγώνα, αδιανόητο σχεδόν το μέγεθός του για έναν κοινό θνητό, μια non-stop διαδρομή 350 χιλιομέτρων σε μονοπάτια των Ιταλικών Άλπεων, ένας κύκλος με αρχή και τέλος το διάσημο αλπικό θέρετρο του Κουρμαγιέ, στη σκιά του Λευκού Όρους (Mont Blanc), της ψηλότερης κορυφής των Άλπεων. Όσο ιλιγγιώδες ακούγεται το μήκος της διαδρομής άλλο τόσο ιλιγγιώδεις είναι και οι ανήφοροι που καλύπτουν οι αθλητές σε αυτόν τον κύκλο, υπερβαίνοντας τα 27.000 μέτρα σύνολο, πάνω από τρία Έβερεστ στη σειρά (!), μέσα σε 6 μέρες που διαρκεί για τον τελευταίο αθλητή ο αγώνας!  Ο φετινός “TOR” συγκεντρώνει 1100 αθλητές από 63 χώρες και η εκκίνηση του θα δοθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, ο αγώνας αυτός δεν είναι άγνωστος στην Ασημίνα, μια και είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που τον τερμάτισε το 2019, σε επίδοση 141 ωρών. Αυτή τη φορά όμως η Ασημίνα σκοπεύει να βελτιώσει την ατομική της επίδοση αλλά και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τερματίσει δύο φορές το θηριώδες TOR, το οποίο εμφανίστηκε στο προσκήνιο εκρηκτικά το 2010 ως ένα αδιανόητο αθλητικό στοίχημα. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η Ασημίνα αγωνίστηκε φέτος σε αρκετούς ορεινούς αγώνες στην Ελλάδα, με πιο πρόσφατους τον Mythical των 100 χιλιομέτρων στον Όλυμπο και το TERA των 80 χιλιομέτρων στο Ζαγόρι. 

Η προετοιμασία για το TOR, πέρα από φυσική είναι και πνευματική-ψυχολογική, προκειμένου να αντέξει κανείς μια τεράστια ψυχοσωματική πίεση 5-6 ημερών ημέρα και νύχτα συνεχόμενα, αντιμέτωπος με ακραίες καιρικές συνθήκες και στα όρια των αντοχών του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο