Ένας Κενυάτης διέλυσε το συναγωνισμό στο Sierre Zinal

Νέο ρεκόρ διαδρομής από τον 33χρονο Κενυάτη Mark Kangogo

Share

O Κενυάτης Mark Kangogo ήταν ο μεγάλος νικητής στον φετινό αγώνα Sierre Zinal που είναι και ένας από τους σημαντικότερους αλλά και παλαιότερους αγώνες βουνού στην Ευρώπη.

Ο Κενυάτης διέλυσε κάθε συναγωνισμό κι έφτασε στη νίκη με διαφορά πετυχαίνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ διαδρομής κατά τρία λεπτά.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Kilian Jornet, o oποίος τερμάτισε στην 5η θέση στον φετινό αγώνα.

Ο Κangogo τερμάτισε σε 2:27:31 με τον Ισπανό Blanes Reig Andreu να είναι δεύτερος με καλή επίδοση, 2:29:19 και έναν ακόμα Κενυάτη, τον 29χρονο Patrick Kipnengo να είναι τρίτος σε 2:29:35.

O Sierre Zinal είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες βουνού που διεξάγεται στην Ελβετία στο ομώνυμο βουνό και για πολλούς θεωρείται ο “Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης” για το ορεινό τρέξιμο.

Ο νικητής

Ο Mark Kangogo είναι 33 ετών και παλαιότερα ασχολιόταν με τον Μαραθώνιο χωρίς, όμως πολύ αξιοσημείωτες επιδόσεις (για Κενυάτη), αφού έχει ατομικό ρεκόρ 2:14:08, ενώ στον Ημιμαραθώνιο έχει 1:02:45.

Οι Κενυάτες στο βουνό

Μετά και από αυτή τη νίκη του Kangogo έχει “ανάψει” η κουβέντα κατά πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα στο υψηλό επίπεδο του mountain/trail running σε περίπτωση που οι Κενυάτες δρομείς ασχοληθούν πιο σοβαρά.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο