Ένας Κενυάτης διέλυσε το συναγωνισμό στο Sierre Zinal

Νέο ρεκόρ διαδρομής από τον 33χρονο Κενυάτη Mark Kangogo

Share

O Κενυάτης Mark Kangogo ήταν ο μεγάλος νικητής στον φετινό αγώνα Sierre Zinal που είναι και ένας από τους σημαντικότερους αλλά και παλαιότερους αγώνες βουνού στην Ευρώπη.

Ο Κενυάτης διέλυσε κάθε συναγωνισμό κι έφτασε στη νίκη με διαφορά πετυχαίνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ διαδρομής κατά τρία λεπτά.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Kilian Jornet, o oποίος τερμάτισε στην 5η θέση στον φετινό αγώνα.

Ο Κangogo τερμάτισε σε 2:27:31 με τον Ισπανό Blanes Reig Andreu να είναι δεύτερος με καλή επίδοση, 2:29:19 και έναν ακόμα Κενυάτη, τον 29χρονο Patrick Kipnengo να είναι τρίτος σε 2:29:35.

O Sierre Zinal είναι ένας από τους σημαντικότερους αγώνες βουνού που διεξάγεται στην Ελβετία στο ομώνυμο βουνό και για πολλούς θεωρείται ο “Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης” για το ορεινό τρέξιμο.

Ο νικητής

Ο Mark Kangogo είναι 33 ετών και παλαιότερα ασχολιόταν με τον Μαραθώνιο χωρίς, όμως πολύ αξιοσημείωτες επιδόσεις (για Κενυάτη), αφού έχει ατομικό ρεκόρ 2:14:08, ενώ στον Ημιμαραθώνιο έχει 1:02:45.

Οι Κενυάτες στο βουνό

Μετά και από αυτή τη νίκη του Kangogo έχει “ανάψει” η κουβέντα κατά πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα στο υψηλό επίπεδο του mountain/trail running σε περίπτωση που οι Κενυάτες δρομείς ασχοληθούν πιο σοβαρά.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έτρεξαν Run Greece και στην Πάτρα
Δείτε τι έγινε στον αγώνα
26 χρόνια ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής
Γενέθλια για τον γνωστό δρομικό σύλλογο
Ioannina Lake Run 2023: 2η μέρα
Ρεκόρ… εις τριπλούν στο «30άρι»του Ioannina Lake Run
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο