Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 4η ημέρα

Πανελλήνιο ρεκόρ για Εμμανουηλίδου στα 200μ. – Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Κάλι

Share
Εμμανουηλίδου - Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. στο Κ20 Κάλι

Πανελλήνιο ρεκόρ για Εμμανουηλίδου στα 200μ.

Εκπληκτική εμφάνιση από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον ημιτελικό των 200μ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι.

Συνέτριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 23.20, το δικό της ρεκόρ, 23.41, που είχε σημειώσει φέτος στις 31 Μαΐου στα Παπαφλέσσεια και προκρίθηκε πανηγυρικά για τον αυριανό τελικό που θα γίνει στις 00.20 ώρα Ελλάδας.  

Με πολύ καλή εκκίνηση, από την αρχή της κούρσας διεκδίκησε την πρωτιά στη σειρά της από την Βιβε Τζινγκόι (Ν. Αφρική),που πήρε τελικά την πρώτη θέση με 23.12 ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε δεύτερη σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ.

Πλέον έφυγε ένα μεγάλο βάρος από την 19χρονη αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου που πέρασε στον τελικό με τον 6ο καλύτερο χρόνο των ημιτελικών και θα διεκδικήσει με αξιώσεις στον τελικό ότι καλύτερο όπως τόνισε και η ίδια σε δήλωσή της μετά τον τερματισμό.

Χρυσό Μετάλλιο ο Κορακίδης στο Κ20 στο Κάλι

Χρυσό μετάλλιο ο Κορακίδης στη σφυροβολία

Μεγαλειώδη εμφάνιση από τον Γιάννη Κορακίδη στη σφυροβολία ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία.

Περιπετειώδης όμως ο τρόπος της απόδοσης δικαιοσύνης σε μια αδικία που πήγε αρχικά να γίνει και να στερήσει το χρυσό μετάλλιο από τον αθλητή και τη χώρα μας.

Αρχικά εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα και σε πραγματικό χρόνο, έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή στην πέμπτη προσπάθεια του Γιάννη Κορακίδη που έστειλε τη σφύρα στα 79.11μ. επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20 συντρίβοντας και το ατομικό του ρεκόρ (77.12μ).

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας μέσω του βίντεο έκρινε άκυρη τη βολή του αθλητή μας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ελληνική αποστολή και ο επικεφαλής ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Ματάκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κατέθεσαν προφορική ένσταση και ζήτησαν να δουν και να αναλυθεί το βίντεο.

Έτσι και έγινε και η ελληνική αποστολή δικαιώθηκε.

Στη συνέχεια ακυρώθηκε το αποτέλεσμα και εκδόθηκε νέο με τον Γιάννη Κορακίδη να εμφανίζεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη σφυροβολία Κ20 ο οποίος χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και το 17ο συνολικά.

Ο Γιάννης Κορακίδης αθλητήςτου Γιάννη Χρίστογλου σημείωσε αναλυτικά τις προσπάθειες: 73.84, Χ, 69.80,Χ 75.59, 79.11, Χ.

Ο Νίκος Πολυχρονίου  που αγωνιζόταν στο ίδιο άθλημα τερμάτισε στην 4η θέση.

12η η Ντραγκομίροβα στο έπταθλο

Πολύ καλή εμφάνιση και 12η θέση μετά από τη διήμερη αγωνιστική δραστηριότητα στο έπταθλο από την Ανασατασία Ντραγκομίροβα.

Συγκέντρωσε 5.272 βαθμούς και βρέθηκε λίγο κάτω από το ατομικό-φετινό της ρεκόρ που είναι 5.331. και το πανελλήνιο Κ20 που είναι 5.378.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ πέτυχε αναλυτικά στα επί μέρους αγωνίσματα: 100μ εμπ 15.28, ύψος 1.69μ, σφαίρα 13.84, 200μ 26.66, μήκος 5.98μ, ακόντιο 44.76μ και τελευταίο αγώνισμα 800μ 2.46.53.

Στο περσινό (λόγω πανδημίας) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι η Ντραγκομίροβα είχε πάρει την 6η θέση στη σφαιροβολία.  

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο Youtube και στο Facebook.

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Ειρηνοδρομία 2024: Το βίντεο
Κάνε τώρα την εγγραφή σου!
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο