Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 3η ημέρα

Ασημένιο μετάλλιο για τη Φιλιππίδου στη δικοβολία – Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Κάλι

Share
Φιλιππίδου - ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία στο Κάλι

Ασημένιο μετάλλιο για τη Φιλιππίδου στη δικοβολία

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε η Αρετή Δέσποινα Φιλιππίδου στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών Κ20 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας.

Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας έναν καταπληκτικό αγώνα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της και επιβεβαιώνοντας την καλή της αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ξεκίνησε τον αγώνα με άκυρη βολή αλλά αυτό δεν την πτόησε. Στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε 51.69μ. και στην τρίτη βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 54.48. Από την τρίτη βολή ήδη ήταν σε τροχιά μεταλλίου και βρισκόταν στη δεύτερη θέση την οποία δεν έχασε μέχρι την ολοκλήρωση των προσπαθειών. Στην τέταρτη βολή η Φιλιππίδου που γυμνάζεται με τον Δάκη Φιλιππίδη πέτυχε 50.97μ. στην πέμπτη 54.35μ. ενώ ήταν άκυρη στην έκτη.    

Η Φιλιππίδου που ήταν φιναλίστ και στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι το 2021, 5η με επίδοση 48.84μ. γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά τώρα ζει και προπονείται στην Αμερική, καθώς σπουδάζει Κινησιολογία στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

11η στο ημιτελικό των 100μ. η Εμμανουηλίδου

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ολοκλήρωσε εξαιρετικά την παρουσία της στα 100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κάλι της Κολομβίας με την 11η θέση που κατέκτησε στον ημιτελικό.

Μάλιστα η ταλαντούχα πρωταθλήτριά μας έχει την ίδια επίδοση με τη 10η αλλά στην ανάλυση του χρόνου της έχει 11.51, 510 έναντι 11.51, 501 της 10ης Βρετανίδας Γκούντισον.

Η Εμμανουηλίδου που γυμνάζεται με την Κατερίνα Αλεξοπούλου διέγραψε πολύ καλή διαδρομή ήδη από τον προκριματικό των 100 μέτρων όταν προκρίθηκε για τον ημιτελικό του αγωνίσματος με επίδοση 11.55 που την έφερε στην δεύτερη θέση παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για τον ημιτελικό αφού προκρίνονταν οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά.

Η Εμμανουηλίδου είχε αγωνιστεί και στο προηγούμενο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι στον ημιτελικό των 200μ όπου κατέλαβε την 10η θέση ενώ ήταν έκτη το 2021 στα 100μ στο Ευρωπαϊκό Κ20 στο Ταλίν και έχει ατομικό-φετινό ρεκόρ 11.44.

Το ενδιαφέρον τώρα της Εμμανουηλίδου στρέφεται στα 200μ που θα αγωνιστεί την Πέμπτη 4/8 στις 19.50 στην 1η σειρά στην 5η διαδρομή.

Ο τελικός του επί κοντώ αλλάζει ημέρα

Η βροχόπτωση στο Κάλι ανάγκασε τους διοργανωτές να τροποποιήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Έτσι ο τελικός του επί κοντώ στο οποίο έχει προκριθεί και θα αγωνιστεί η Ηλιάνα Τριανταφύλλου θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο Youtube και στο Facebook.

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο