Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 – 2η ημέρα

Μητσιούλη και Εμμανουηλίδου στους ημιτελικούς – Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στο Κάλι

Share
Εμμανουηλίδου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 Κάλι

Μητσιούλη και Εμμανουηλίδου στους ημιτελικούς των 100μ. και 400μ. με εμπόδια

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό των 100 μέτρων και προκρίθηκε για τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου έτρεξε στην όγδοη διαδρομή της πέμπτης από τις 7 προκριματικές σειρές και τερμάτισε σε 11.55 παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για τον ημιτελικό αφού προκρίνονται οι τρεις πρώτες από κάθε σειρά και οι τρεις με τον καλύτερο χρόνο. Η Εμμανουηλίδου είχε αγωνιστεί και στο προηγούμενο πρωτάθλημα στο Ναϊρόμπι στον ημιτελικό των 200μ όπου κατέλαβε την 10η θέση ενώ ήταν έκτη το 2021 στα 100μ στο Ευρωπαϊκό Κ20 στο Ταλίν.

Η Βασιλική Μητσιούλη αγωνίστηκε στην πρώτη προκριματική σειρά στα 400μ με εμπόδια και τερμάτισε στην 4η θέση στη σειρά της σε χρόνο 60.20. Η πρωταθλήτρια των χαμηλών εμποδίων που γυμνάζεται με τον Κώστα Χήτα, στο προτελευταίο εμπόδιο στην ευθεία του τερματισμού έχασε τον βηματισμό της κάτι που στοίχησε μια καλύτερη επίδοση κάτω από τα 60 δευτερόλεπτα κοντά πάντως στο ατομικό της ρεκόρ που είναι 59.80.  Συνολικά η Μητσιούλη πήρε την 22η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος που διεξήχθη σε έξι σειρές και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό που θα γίνει σε τρεις προκριματικές σειρές με 24 αθλήτριες και θα διεξαχθεί στις 3/8 στις 23.05 ώρα Ελλάδας.

12ος στον κόσμο ο Νίκος Σταματονικολός στο άλμα εις μήκος

Την 12η θέση στον τελικό του άλματος σε μήκος κατέκτησε ο Νίκος Σταματονικολός. Ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από μεγάλη προσπάθεια ξεπερνώντας τον εαυτό αφού στον προκριματικό πέτυχε νέα ρεκόρ.

Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής του Παναγιώτη Μπαλαταδούρου έδωσε σκληρή μάχη στον προκριματικό όπου με επίδοση 7.62μ. βελτίωσε το ρεκόρ του και πήρε τη 9η θέση που του χάρισε την πρόκριση για τον τελικό.

Στον τελικό τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Ξεκίνησε με 7.11μ στην πρώτη προσπάθεια ενώ στην δεύτερη με 7.44μ. έδειξε ότι μπορεί να βελτιωθεί. Όμως στο τρίτο του άλμα ήταν άκυρος ολοκληρώνοντας έτσι τη συμμετοχή του στη διοργάνωση στην 12η θέση αποκομίζοντας πλούσια εμπειρία που θα του χρειαστεί για το μέλλον αφού βρίσκεται στην αρχή της αθλητικής καριέρας.

18ος ο Χρήστος Ρούμτσιο στα 110μ. με εμπόδια

Πολύ καλή εμφάνιση στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας πραγματοποίησε ο πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων Χρήστος Ρούμτσιος.

Ο 19χρονος ήρθε στο Κάλι με ατομικό ρεκόρ 13.98 από τον Μάϊο και στον προκριματικό πραγματοποίησε μια άψογη κούρσα τερμάτισε σε 13.82 συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ ενώ κατέκτησε τη δεύτερη θέση που τον έφερε στον ημιτελικό.

Και στον ημιτελικό ο πρωταθλητής μας που γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Γούλα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση τερμάτισε σε χρόνο 13.86 πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ και πήρε την 6η θέση στη σειρά του, όπου ο πρώτος Ολλανδός Σόφια και ο τρίτος Ντίζελ από την Αυστρία κατέρριψαν τα ρεκόρ της χώρας με 13.43 και 13.59 αντίστοιχα.

Η εμφάνιση του Χρήστου Ρούμτσιου στον ημιτελικό τον κατατάσσει στην 18η θέση συνολικά από τις τρεις ημιτελικές σειρές.

Κορακίδης και Πολυχρονίου στο τελικό της σφυροβολίας

Η χώρα μας θα έχει διπλή εκπροσώπηση στον τελικό της σφυροβολίας μετά την πρόκριση και των δύο αθλητών μας από τον προκριματικό.

Ο Γιάννης Κορακίδης έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και στη δεύτερη προσπάθειά του ξεπέρασε το… εμπόδιο της πρόκρισης (όριο 73.50μ.) στέλνοντας τη σφύρα στα 75.07μ. Με τη βολή αυτή ο Κορακίδης, που γυμνάζεται με τον Γιάννη Χρίστογλου, πήρε την πρώτη θέση στο 2ο γκρουπ και την 2η συνολικά από τα δύο γκρουπ πίσω από τον Φινλανδό Λαμπίνεν (75.32μ) και μπροστά από τον Κύπριο Κεσίδη (74.99μ.). Ο τελικός της σφυροβολίας θα διεξαχθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα την Πέμπτη 4/8 μετά τα μεσάνυχτα στις 00.45 ώρα Ελλάδας.

Με 73.16 στην πρώτη προσπάθεια στο 1ο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας ο Νίκος Πολυχρονίου εξασφάλισε την πρόκρισή του για τον τελικό του αγωνίσματος. Ο πρωταθλητής μας που γυμνάζεται με τον Χρήστο Πολυχρονίου προκρίθηκε ένατος στο σύνολο των δύο γκρουπ και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τελικό.

Αγωνίστηκαν ακόμα…

Ο Γρηγόρης Χάσος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό το άλματος σε ύψος μένοντας στα 2.04μ αφού απέτυχε να περάσει τα 2.06μ. Ο αθλητής του Στέλιου Κεσίδη στάθηκε άτυχος και έχασε ουσιαστικά την μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Συνολικά αγωνίστηκαν 16 αθλητές και με 2.04 πέρασαν στον τελικό τρεις αθλητές που είχαν διαφορά προσπαθειών από τον πρωταθλητή μας ο οποίος κατέλαβε την 13η θέση. Ο Χάσος έχει ατομικό ρεκόρ 2.19μ και φετινό 2.09μ.     

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Δείτε τους αγώνες σε livestreaming μετάδοση στο κανάλι της WA στο Youtube και στο Facebook.

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο