Από άλλο πλανήτη η Sydney McLaughlin! Ασύλληπτο Παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια!

Διέλυσε τα χρονόμετρα η Sydney – Τα αποτελέσματα της 8ης ημέρας

Share

Mε μία αλάνθαστη όσο και αδιανόητη κούρσα η Sydney McLaughlin τάραξε τον κόσμο του στίβου, και όχι μόνο, με το νέο Παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στον τελικό των 400μ. με εμπόδια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Όρεγκον!

Με έναν φοβερό ρυθμό, ηρεμία αλλά και πολλή δύναμη κατάφερε σχεδόν από το… πρώτο μέτρο του αγώνα να πάρει διαφορά και να ξεκαθαρίσει από νωρίς το χρυσό μετάλλιο.

Αυτό που δεν ήταν βέβαιο ήταν η επίδοση, ωστόσο, όταν το χρονόμετρο σταμάτησε σε 50.68 όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Η 23χρονη Αμερικανίδα συνέτριψε για ένα περίπου δευτερόλεπτο το δικό της Παγκόσμιο ρεκόρ και άνοιξε νέους δρόμους στο αγώνισμα των 400μ. με εμπόδια!

Δείτε ένα αφιέρωμα πριν από 4 χρόνια του runnermagazine.gr στην απίστευτη Sydney McLaughlin

Δεύτερη ήταν η Femke Ball από την Ολλανδία με πολύ καλή εμφάνιση και 52.27, ενώ τρίτη με επιστροφή στα μετάλλια μετά από καιρό, τερμάτισε η Αμερικανίδα Dalilah Muhammed με 53.13.

αποτελέσματα του τελικού

Norman και Uibo τα 400άρια

Το απογευματινό πρόγραμμα της 8ης ημέρας είχε τους τελικούς των 400μ. σε άνδρες και γυναίκες.

Στους άνδρες ο Αμερικανός Michael Norman 44.29 ήταν πιο δυνατός στην τελική ευθεία κι έφτασε στο χρυσό μετάλλιο αφήνοντας το φαβορί, τον Kirani James δεύτερο σε 44.48 και τρίτο τον Βρετανό Matthew HudsonSmith σε 44.66.

Ο κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ, Wade Van Niekerk επέστρεψε στους τελικούς και στους αγώνες, έμεινε όμως στην 4η θέση με 44.97.

Τα αποτελέσματα

Στον τελικό των γυναικών η επιβλητική Shawna Miller Uibo πήρε έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο με 49.11, τον πρώτο ωστόσο, στον ανοιχτό.

Η πανύψηλη σπρίντερ από τις Μπαχάμες είχε έως τώρα δύο νίκες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού, ενώ στον ανοιχτό στίβο είχε δύο ασημένια κι ένα χάλκινο.

Κάτω από τα 50” ακολούθησε η Paulino από την Δομινικανή Δημοκρατία σε 49.60, ενώ τρίτη ήταν η Sada Williams από τα Μπαρμπέιντος, επίσης κάτω από τα 50 σε 49.75 και νέο εθνικό ρεκόρ.

Τα αποτελέσματα

Βγήκε η 8άδα του τελικού στα 800μ. γυναικών

Το πρόγραμμα της 8ης ημέρας είχε και τις τρεις ημιτελικές σειρές για τα 800μ. των γυναικών. Εκεί, τα δύο μεγάλα φαβορί του αγωνίσματος, η Αμερικανίδα Athing Mu και η Βρετανίδα Kelly Hodgkinson πέρασαν σχετικά άνετα για τον τελικό της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας για εμάς).

Πέρασαν ακόμα οι Αμερικανίδες Ajee Wilson και Raevyn Rodgers, η Κενυάτισσα Moraa, η Welteji από την Αιθιοπία, η Natoya Goule, αρκετά υπολογίσιμη αθλήτρια από την Τζαμάικα, και η Σλοβένα Anita Horvat που έκανε την υπέρβαση!

Εκτός συνέχειας ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής προσπάθησε στον προκριματικό του άλματος επί κοντώ, όμως με 5.50μ. έμεινε στην 22η θέση εκτός τελικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου: Συνέντευξη τύπου
Ρεκόρ συμμετοχών: 717 δρομείς από 57 χώρες
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο