Συγκλονιστική η Ντρισμπιώτη – 4η στα 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο

Πολύ καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα βαδίστρια

Share

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στη διάρκεια της όγδοης ημέρας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Όρεγκον.

Η πρωταθλήτρια μας τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό των 35χλμ. βάδην με 2.41.58 πετυχαίνοντας τη σημαντικότερη διάκριση στην καριέρα της, ένα χρόνο από την όγδοη θέση στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στα 20χλμ. Βάδην. Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου επέλεξε από τα πρώτα χιλιόμετρα να μείνει στα πρώτα γκρουπ. Μάλιστα πέρασε στην τέταρτη θέση το 7ο χιλιόμετρο, το 10ο χιλιόμετρο βρέθηκε στην 5η και το 20ο στην έβδομη θέση με 1.34.24. Η Ντρισμπιώτη είναι ιδιαίτερα δυνατή στα τελευταία χιλιόμετρα κι έτσι κατάφερε να περάσει τα 30χλμ. στην έκτη και να προσπεράσει στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα δύο ακόμη αθλήτριες. Η Ντρισμπιώτη ταξίδεψε στο Όρεγκον με 2.47.48 από τις 23/1/22, που ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα μέχρι σήμερα που το βελτίωσε με μια συγκλονιστική επίδοση.

Η 38χρονη αθλήτρια κατάφερε τα τελευταία χρόνια να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό της επίπεδο και στο τέταρτο παγκόσμιο της καριέρας της να πετύχει τη μεγαλύτερη δική της διάκριση, αλλά και τη σημαντικότερη της χώρας μας στα αγωνίσματα του βάδην.

Μέχρι σήμερα την καλύτερη εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 20χλμ. βάδην, είχε η Αθήνα Παπαγιάννη, που ήταν έκτη το 2005 στο Ελσίνκι, ενώ στο Παρίσι το 2003 η Αθανασία Τσουμελέκα ήταν στην έβδομη θέση.

ι σπουδαίες προκλήσεις δε σταματούν εδώ για την Ελληνίδα, που σε λίγες ημέρες από σήμερα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, στο αγώνισμα που θα επιλέξει να κάνει (έχει δικαίωμα και στα 20χλμ βάδην).

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Έφη Κουρκουτσάκη που τερμάτισε σε 3.02.27 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια στην πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στάθηκε με αξιοπρέπεια καταλαμβάνοντας την 27η θέση.

Το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην πήγε στην Κίμπερλι Γκαρσία (Περού) με 2.39.16 και ρεκόρ διοργάνωσης. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στη Ζιεμπλε με 2.40.03 και το χάλκινο στην Γκουιγιανγκ (Κίνα) με 2.40.37.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου επηρεασμένη από έναν τραυματισμό δεν κατάφερε να κάνει τον αγώνα της όπως θα ήθελε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει περίπου στο 28ο χιλιόμετρο.

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Την Δευτέρα για 128η φορά ο Boston Marathon
Κορυφαίες συμμετοχές στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο