Στο Παγκόσμιο τελικά η Semenya- Τελευταία νέα και οι λίστες εκκίνησης

Δείτε περισσότερα

Share

Ξεκινά την Παρασκευή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ στο ξακουστό Στάδιο Hayward Field του Eugene!

Δείτε το πρόγραμμα των τελικών

Λίγες μέρες πριν τους αγώνες, έγινε η δημοσίευση με τις λίστες εκκίνησης και στα 49 αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν.

Παρούσα η Semenya

Στις λίστες αυτές αναφέρονται οι αθλητές που έπιασαν τα όρια συμμετοχής, καθώς και αυτοί που πήραν μέσω αξιολόγησης (ranking) από τους φετινούς τους αγώνες, και συμπλήρωσαν τις θέσεις που περίσσευαν (η World Athletics είχε δώσει τον αριθμό των αθλητών που θα συμμετέχει σε κάθε αγώνισμα στην αρχή της χρονιάς).

Ανάμεσα στις “εκπλήξεις” που είδαμε ήταν κι αυτή της Caster Semenya! H Νοτιοαφρικανή για τους γνωστούς λόγους (παρουσιάζει υψηλές τιμές σε ανδρογόνα) δεν έχει τη δυνατότητα να τρέξει στα 800 και στα 1.500μ. και έτσι, είχε στρέψει την προσοχή της στα 5.000μ.

Σε αυτό το αγώνισμα, βέβαια, με το 15:31.50 που είχε σημειώσει δεν είχε καταφέρει να πιάσει το όριο. Η τύχη όμως κατά κάποιο τρόπο, της χαμογέλασε αφού τελικά έγινε δεκτή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον μέσω ranking.

Η αλήθεια είναι πως θα είναι δύσκολο να πρωταγωνιστήσει, όπως συνέβαινε στις μεσαίες αποστάσεις, όμως η παρουσία της εκεί θα είναι μία πρώτη… νίκη για την 31χρονη αθλήτρια.

Επανεμφάνιση για Sifan Hassan

Στο ίδιο αγώνισμα, καθώς και στα 1.500μ. και στα 10.000μ., είναι δηλωμένη και η Hassan Sifan, η οποία φέτος δεν είχε τρέξει σε κανέναν αγώνα.

Μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκε στα 5.000μ. σε αγώνα επί αμερικανικού εδάφους, τερματίζοντας σχετικά ελεγχόμενα σε 15:13.41. Ο αγώνας όμως φάνηκε έγινε σε χαλαρό ρυθμό για την Ολλανδέζα αφού ήταν και ο πρώτος της για το 2022. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, αν και δηλωμένη σε τρία αγωνίσματα, θα αποφασίσει τελευταία στιγμή αν θα λάβει μέρος και στα τρία. Το μόνο βέβαιο, για την ώρα, είναι τα 5.000μ.

Θα πρέπει όμως να περιμένουμε καθώς, μην ξεχνάμε, πρόκειται για μία σπουδαία αθλήτρια. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε πως πέρυσι στο Τόκιο, σε διάστημα 10 περίπου ημερών κατέκτησε δύο χρυσά κι ένα χάλκινο σε 5.000μ., 10.000μ. και 1.500μ. αντίστοιχα.

Δείτε εδώ όλες τις συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα ανά επίδοση

Οι τελικές λίστες θα οριστικοποιούνται λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο