Αστρονομικό επαγγελματικό συμβόλαιο για την Abby Steiner

Δείτε το ποσό που υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο

Share

Abby Steiner, η πιο ακριβοπληρωμένη

H Abby Steiner είναι το next best thing των Αμερικανών στα σπριντ!

Γι’ αυτό και πριν καλά καλά ολοκληρώσει τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι έγινε επαγγελματίας και μάλιστα με αστρονομικό συμβόλαιο!

Η ταχύτατη δρομέας που πριν λίγες μέρες κέρδισε το Πρωτάθλημα των ΗΠΑ στα 200μ. με νέο ρεκόρ, 21.77, υπέγραψε με την PUMA το μεγαλύτερο συμβόλαιο όλων των εποχών που φτάνει τα 2 εκατομμύρια δολάρια!

Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί από τις 15-24 Ιουλίου στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Η πορεία της

Η πορεία της Steiner είναι εντυπωσιακή αφού μετρά πολλές νίκες στα πρωταθλήματα του NCAA (ερασιτεχνικό, κολλεγιακό πρωτάθλημα στις ΗΠΑ).

Επιπλέον τα ατομικά της ρεκόρ είναι εντυπωσιακά με 10.90 στα 100μ. και 21.77 στα 200μ. κι ενώ δεν έχει κλείσει καλά-καλά τα 23 της χρόνια (12/11/1999)!

Πλέον θα αγωνίζεται σαν επαγγελματίας – και μάλιστα πολύ καλά αμοιβόμενη – και σίγουρα αν όλα πάνε καλά έχει ένα λαμπρό μέλλον!

Μάλιστα, με το ποσό των 2 εκατομμυρίων που είναι το μεγαλύτερο για αθλήτρια από το NCAA, ξεπερνά μία ακόμα αθλήτρια από το Κεντάκι, την Χρυσή Ολυμπιονίκη των 400μ. με εμπόδια, Sydney McLaughlin η οποία είχε λάβει 1,5 εκ. δολάρια για να γίνει επαγγελματίας.

Στις ΗΠΑ οι αθλητές όσο αγωνίζονται ως φοιτητές στα πρωταθλήματα NCAA δεν έχουν δικαίωμα να έχουν επαγγελματικά συμβόλαια με αθλητικές εταιρείες. Κάτι τέτοιο μπορούν να κάνουν αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους – όπως η Steiner – ή όταν διακόπτουν τις σπουδές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου: Οι οδηγίες
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τους αγώνες
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο