Οι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου πάνε Άμστερνταμ

Ένα πολύ ουσιαστικό κίνητρο από την ομοσπονδία για τους Έλληνες δρομείς

Share

Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας και μαζί του για μία ακόμα χρονιά θα διοργανωθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης. Ο ΣΕΓΑΣ στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει τη διοργάνωση αποφάσισε να δώσει ένα σημαντικό κίνητρο στους Έλληνες δρομείς δίνοντας τη δυνατότητα στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωταθλημα Ανδρών – Γυναικών που θα γίνει το καλοκαίρι στο Άμστερνταμ.

Συγκεκριμένα, τόσο ο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών όσο και η νικήτρια στο Πανελλήνιο Γυναικών θα πάρουν απευθείας την πρόκριση για το αγώνισμα του ημιμαραθωνίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Για την ώρα δεν είναι ακόμα γνωστό ποιοι Έλληνες δρομείς θα διεκδικήσουν την πρωτιά όμως η απόφαση αυτή της ομοσπονδίας του στίβου θα δώσει έναν σημαντικό λόγο σε πολλούς να το κάνουν.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου κανονικά φιλοξενεί το αγώνισμα του Μαραθώνιου. Ωστόσο, καθώς φέτος είναι ολυμπιακή χρονιά αντί για τη μαραθώνια απόσταση θα έχει τον ημιμαραθώνιο ώστε να μην επιβαρύνει τους αθλητές που αγωνιστούν και στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός
Πέθανε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους
Ενημέρωση: 1ο Κριθαριά Trail 2022
Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας
Spetsathlon 2022: Έναρξη εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους multi sport αγώνες των Σπετσών
Back to Top