Garmin Forrerunner 920XT

Η Garmin παρουσίασε το νέο Forrerunner 920XT.

Share

To απόλυτο εργαλείο τριάθλου παρουσίασε επίσημα η Garmin που ακούει στο όνομα Forrerunner 920 ΧΤ. Πρόκειται για την εξέλιξη του άκρως επιτυχημένου 910XT ενός μοντέλου που καλύπτει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού τριαθλητή και φυσικά των όλων δρομέων.
Το νέο αυτό μοντέλο, που είναι πιο ελαφρύ κατά 15% και πιο λεπτό κατά 18% σε σύγκριση με το 910ΧΤ, διαθέτει νέα, έγχρωμη οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, αλλά και αρκετές νέες υπηρεσίες.
Εντυπωσιακή είναι όμως και η διάρκεια της μπαταρίας που φτάνει τις 24 ώρες σε λειτουργία GPS ενώ η νέα τεχνολογία GPS GLonar εγγυάται τον εντοπισμό σήματος ακόμα και κάτω από δέντρα. Όπως και κάθε νέο μοντέλο τη Garmin που κοιτάει μπροστά έτσι και το ολοκαίνουριο 920 είναι αρκετά πιο εύκολο στη χρήση.
Όσον αφορά τα αμιγώς δρομικά ενδιαφέροντα, διαθέτει όλες τις λειτουργίες του 620 που έχουν να κάνουν με τη μέτρηση του μήκους και του ύψους κάθε διασκελισμού, τον αριθμό και τη συχνότητα διασκελισμών σε κάθε προπόνηση αλλά και Σύμβουλο Αποκατάστασης, ο οποίος ενημερώνει για την κατάσταση του οργανισμού και τον χρόνο που θα πρέπει να μεσολαβεί από προπόνηση σε προπόνηση με επιπλέον μετρητή βημάτων (activity tracer).
Διαθέτει ακόμα εκτίμηση VO2 max, μέτρηση που διατίθεται για πρώτη φορά και για την ποδηλασία. Δεν αφήνει φυσικά παραπονεμένους κολυμβητές και ποδηλάτες καθώς έχει δυνατότητα μέτρησης «χεριών» σε πισίνα και σε ανοιχτή θάλασσα αλλά και δεκάδων άλλων λειτουργιών για την ποδηλασία.

Αναλυτικά το Garmin 920 XT προσφέρει ανάλογα με το άθλημα:

Τρέξιμο
Το αποτελεσματικό τρέξιμο είναι πολύ σηματικό για την ολοκλήρωση του τριάθλου. Με το Forerunner 920XT οι τριαθλητές μπορούν να παρακολουθούν σημαντικές παραμέτρους της επίδοσής τους εφόσον χρησιμοποιούν το αισθητήριο καρδιακών παλμών HRM-Run™. Η καταγραφή του ρυθμού (βήματα ανά λεπτό), της κατακόρυφης ταλάντωσης (της αναπήδης του αθλητή) και ο χρόνος επαφής του ποδιού με το έδαφος σε κάθε βήμα είναι μερικά από τα εργαλεία του Forerunner 920XT για το τρέξιμο. Το Forerunner 920XT εμφανίζει ένα έγχρωμο γράφημα για να σας δείξει που βρίσκονται οι επιδόσεις σας σε σχέση με τους υπόλοιπους αθλούμενους. Διαθέτει μετρονόμο και ειδοποιήσεις με ήχο και δόνηση για την προπόνηση ρυθμού και μπορεί να προβλέψει την επίδοσή σας σε αγώνα χρησιμοποιώντας τη μέγιστη VO2 στο τρέξιμο. Ο σύμβουλος αποκατάστασης υποδεικνύει το χρόνο που θα πρέπει να ξεκουραστείτε μέχρι την επόμενη σκληρή προπόνηση1.
Για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων. Το Forerunner 920XT διαθέτει λειτουργία Ultra Trac η οποία απενεργοποιεί το GPS σε ορισμένα διαστήματα προκειμένου να επεκτείνει την αυτονομία του με GPS από 24 σε 40 ώρες καταγραφής. 

Κολύμβηση
Το Forerunner 920XT είναι αδιάβροχο 5 ATM (50μ)και προσφέρει εξελιγμένες μετρήσεις τόσο για κολύμβηση σε πισίνα όσο και στην ανοιχτή θάλασσα4. Διαθέτει λειτουργίες drill για εξάσκηση και καταγράφει απόσταση, ρυθμό, αριθμό και τύπο απλωτών καθώς και την αποτελεσματικότητα με τον δείκτη SWOLF. Το Forerunner 920XT διαθέτει δύο τύπους χρονομέτρων καθώς και ειδοποιήσεις απόστασης για να ενημερώνουν το χρήστη όταν ολοκληρώνει ένα σετ ή ειδοποιήσεις χρόνου για να τον βοηθάει να διατηρεί το ρυθμό του. 

Ποδηλασία
Γίνετε ο κυρίαρχος του δρόμου με τις εξελιγμένες λειτουργίες του Forerunner 920XT για την ποδηλασία, όπως το ενσωματωμένο αλτίμετρο που προσφέρει ακριβή δεδομένα ανόδου, καθόδου και κλίσης. Είναι συμβατό με αισθητήρια ταχύτητας και ρυθμού πεταλιάς, καρδιακών παλμών και με  μετρητή ισχύος3. Υποστηρίζει τα δορυφορικά συστήματα GPS και GLONASS για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια δεδομένων. Όταν συνδεθεί με συμβατό μετρητή ισχύος μέσω ANT+™, όπως τα συστήματα Vector, το Forerunner 920XT εμφανίζει δεδομένα όπως μέση ισχύς σε watts, εξισορρόπηση δεξιού/αριστερού ποδιού5, ζώνη ισχύος. Εάν συνδέεται και με αισθητήριο καρδιακών παλμών μπορεί να εκτιμήσει τη μέγιστη  VO2 του αναβάτη προκειμένου να παρακολουθεί τις μεταβολές στην φυσική του κατάσταση.  

Το Forerunner 920XT διατίθεται σε μαύρο/μπλε ή κόκκινο/λευκό χρώμα και η προτεινόμενη τιμή λιανικής του είναι 449€ και 499€ με το αισθητήριο καρδιακών παλμών HRM-Run™.

1 Οι εξελιγμένες δυναμικές τρεξίματος, η εκτίμηση μέγιστης, VO2, ο σύμβουλος αποκατάστασης και η πρόβλεψη αγώνα είναι διαθέσιμα όταν χρησιμοποιείται το αισθητήριο καρδιακών παλμών HRM-Run (περιλαμβάνεται σε ορισμένες εκδόσεις, διατίθεται ως αξεσουάρ για άλλες).
2 Επισκεφτείτε Garmin.com/BLE για μία λίστα με συμβατά τηλέφωνα.
3 Το αισθητήριο ταχύτητας, η κάμεα VIRB, το σύστημα Vector πωλούνται χωριστά.
4 Αξιολόγηση 5 ATM (50μ.). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Garmin.com/waterrating.
5 Η εξισορρόπιση δεν προσφέρεται από όλους τους μετρητές ισχύος.  

[!%ARTICLE_MODULE_ID:280:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
New Balance Fuelcell Rebel v4
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
On Cloudmonster 2
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της On
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο