Nike Free Flyknit

Θέλοντας να κάνει το φυσικό τρέξιμο πιο άνετο από ποτέ η Nike σχεδίασε το νέο της μοντέλο Nike Free Flyknit. Πρόκειται για ένα παπούτσι που δίνει την ευκαιρία στους δρομείς να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα της φυσικής κίνησης των προϊόντων Nike Free και την υποστηρικτική εφαρμογή second-skin που προσφέρει η τεχνολογία Nike Flyknit, σε ένα και μόνο παπούτσι.Δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Share

Οι δρομείς μπορούν πλέον να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα της φυσικής κίνησης των προϊόντων Nike Free και την υποστηρικτική εφαρμογή second-skin που προσφέρει η τεχνολογία Nike Flyknit, σε ένα και μόνο παπούτσι. Το Nike Free Flyknit συνδυάζει δύο από τις πιο καινοτομικές και δημοφιλείς τεχνολογίες της Nike, ώστε να προσφέρει την αίσθηση ευκαμψίας που δίνει η κίνηση με γυμνά πέλματα και τη συμπιεσμένη εφαρμογή που διατηρεί σταθερό το πέλμα.  
Το νέο μοντέλο είναι σχεδιασμένο για να κάμπτεται μαζί με το πέλμα, όταν αυτό κινείται. Διαπνέεται από τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Nature Amplified» – μια προσέγγιση που τροφοδοτείται από επιστημονικά δεδομένα και ιδέες των ίδιων των αθλητών.  

«Το Nike Free Flyknit είναι η απόλυτη έκφραση των αρχών της φυσικής απόδοσης, καθώς συνδυάζει ένα επάνω τμήμα που παρέχει υποστήριξη και εφαρμόζει “σαν κάλτσα” με μια εύκαμπτη ενδιάμεση και εξωτερική σόλα που ακολουθεί την κίνηση του σώματος,» αναφέρει ο Sean McDowell, Διευθυντής Δημιουργικού του τμήματος Nike Running. Και συνεχίζει «Η συμπιεσμένη εφαρμογή φέρνει το πέλμα πιο κοντά στη σόλα, για βελτιωμένη σταθερότητα, αλλά και ώθηση.»    

Επάνω μέρος Nike Flyknit  
Η νέα πιο συμπιεσμένη κατασκευή Nike Flyknit του επάνω τμήματος, ασφαλίζει το πέλμα του δρομέα πάνω στην πλατφόρμα του παπουτσιού. Το μοναδικό μοτίβο του Nike Flyknit με ξεχωριστές ζώνες επιδόσεων έχει προκύψει από τις γνώσεις που συγκεντρώθηκαν σχετικά με τον τρόπο που ασκείται η πίεση στο επάνω μέρος του πέλματος. Οι επιστήμονες στο Εργαστήριο Αθλητικών Ερευνών της Nike (Nike Sport Research Lab) χρησιμοποίησαν τεχνολογία χαρτογράφησης της πίεσης για να εντοπίσουν τις περιοχές του πέλματος όπου ασκείται η μεγαλύτερη πίεση και οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα αυτά για να εξελίξουν το νέο επάνω τμήμα. Οι ζώνες στο πάνω μέρος του πέλματος διαθέτουν ειδικά σχεδιασμένη ελαστική κατασκευή ώστε να επιτρέπουν τη φυσική κάμψη, ενώ η πιο πυκνή ύφανση στην περίμετρο σταθεροποιεί το εμπρός τμήμα του πέλματος και τη φτέρνα. Επιπλέον, η ελαστική κατασκευή προσαρμόζεται με ασφάλεια γύρω από τον αστράγαλο, εξασφαλίζοντας έτσι άνετη και ασφαλή εφαρμογή.    

Εξωτερική σόλα Nike Free  
Το προηγμένο επάνω τμήμα με τεχνολογία Nike Flyknit είναι τοποθετημένο πάνω σε μια ενδιάμεση σόλα Nike Free+ 5.0, η οποία βρίσκεται στο μέσον της κλίμακας Nike Free και παρέχει μεσαία αντικραδασμική προστασία. (Σε κλίμακα 1-10, το 1 αντιστοιχεί στην αίσθηση τρεξίματος με γυμνά πέλματα και το 10 στην αίσθηση ενός παραδοσιακού παπουτσιού τρεξίματος). Η αρθρωτή σόλα Nike Free είναι εύκαμπτη και ακολουθεί με φυσικό τρόπο την κίνηση του πέλματος. Οι διαγώνιες εγκοπές (εύκαμπτες αυλακώσεις σε στρατηγικά σημεία) στην περιοχή της καμάρας, οι οποίες κατασκευάζονται με κοπή εν θερμώ, εξασφαλίζουν φυσική κίνηση στο μέσον του πέλματος κατά την κίνησή του.
Το Nike Free Flyknit έχει βασιστεί σε δεκαετίες εμβιομηχανικής έρευνας και σχεδιαστικών εξερευνήσεων, που είχαν ως στόχο να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή αίσθηση και απόδοση κατά το τρέξιμο. Ο επαναστατικός συνδυασμός του επάνω τμήματος Nike Flyknit, που συμπιέζει το πέλμα, με την εξαιρετικά εύκαμπτη ενδιάμεση και εξωτερική σόλα Nike Free παρέχει συνολικά ένα παπούτσι τρεξίματος που εξασφαλίζει πιο φυσικό διασκελισμό και ενισχύει την ικανότητα των αθλητών να κινούνται άνετα, καθώς καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με το PUMA Fast-R Nitro Elite 2, θα φτάσεις εκεί που θες: στην κορυφή!
Επιστροφή ενέργειας και αντικραδασμική προστασία για δρομείς υψηλών επιδόσεων
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
New Balance Fuelcell Rebel v4
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της New Balance
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο