Τεχνολογίες αιχμής από τη ΝΙΚΕ

Η Nike πρωτοπορεί και αυτό το καλοκαίρι. Δημιούργησε και μας παρουσιάζει μια σειρά καινοτόμων προϊόντων με τεχνολογίες αιχμής, που σχεδιάστηκαν για το τρέξιμο, τον στίβο, το μπάσκετ καθώς και άλλα αθλήματα, για το φετινό καλοκαίρι. Πλήθος προϊόντων έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους αθλητές να φτάσουν το μέγιστο των επιδόσεων τους όπως το ξεχωριστό Nike Flyknit για τρέξιμο αλλά και τα spikes Nike Pro TurboSpeed

Share

Η NIKE παρουσιάζει προϊόντα με τεχνολογίες αιχμής για ένα καλοκαίρι μεγάλων απαιτήσεων

Η Nike δημιούργησε μια σειρά καινοτόμων προϊόντων με τεχνολογίες αιχμής, που σχεδιάστηκαν για το στίβο, το μπάσκετ  καθώς και άλλα αθλήματα, για το φετινό καλοκαίρι. Πλήθος προϊόντων έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους αθλητές να φτάσουν το μέγιστο των επιδόσεων τους  ξεκινώντας από τα υποδήματα Nike Flyknit και την εμφάνιση Nike Hyper Elite για το μπάσκετ έως την εμφάνιση στίβου Nike Pro TurboSpeed.

“Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία των προϊόντων έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις αθλητικές επιδόσεις. Η  Nike από την ίδρυσή της δεσμεύεται για έρευνα και καινοτομία σε κάθε επίπεδο και αυτό αποδεικνύεται σήμερα ” δήλωσε ο Mark Parker.
Τα προϊόντα της Nike περιλαμβάνουν:

Nike Flyknit: Το Nike Flyknit φέρνει την επανάσταση στο τρέξιμο! Η κατασκευή του υποδήματος έχει αναθεωρηθεί, αξιοποιώντας τις γνώσεις που συγκεντρώνονται από τους αθλητές εφαρμόζοντας μια νέα, αποκλειστική τεχνολογία. Τα νήματα και οι παραλλαγές των υλικών έχουν σχεδιαστεί με ακρίβεια και χρησιμοποιούνται μόνο στα σημεία όπου χρειάζεται για τη δημιουργία ενός πάνω τμήματος που είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του πέλματος και δεν έχει κυριολεκτικά καμία ραφή.  “Το πάνω τμήμα των Nike Flyknit επαναπροσδιορίζει την ιδέα των υποδημάτων τρεξίματος: Ελαφρύ και κυριολεκτικά χωρίς ραφές, λειτουργεί σαν δεύτερο δέρμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Parker. Ολόκληρο το υπόδημα ζυγίζει μόλις 160 γραμμάρια (στο μέγεθος 42,5). Είναι κατά 19% πιο ελαφρύ από το Nike Zoom Streak 3, ένα υπόδημα που φορούσαν οι αθλητές που κατέκτησαν την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση στο μαραθώνιο ανδρών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2011.

Nike Pro TurboSpeed: Η εμφάνιση Nike Pro TurboSpeed είναι η πιο ελαφριά και πιο γρήγορη εμφάνιση για το στίβο που κατασκεύασε ποτέ η Nike. Είναι κατά 0,023 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη στα 100 m έναντι της προηγούμενης εμφάνισης στίβου. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί από αθλητές από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Κίνα σε διεθνείς διοργανώσεις και θα παρουσιαστεί σε ένα ενιαίο χρώμα που θα χρησιμοποιείται από τους αθλητές που έχουν χορηγό τη NIKE κατά τις ατομικές τους συμμετοχές στις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και στα χρώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου.  Η εμφάνιση Nike Pro TurboSpeed κατασκευάζεται κατά 82% από ανακυκλωμένο πολυεστερικό ύφασμα και για κάθε κομμάτι χρησιμοποιούνται κατά μέσο όρο 13 ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες.
 

 

Nike Zoom Spikes: Η Nike παρουσίασε για πρώτη φορά τα πανάλαφρα αθλητικά υποδήματα με καρφιά Zoom Superfly R4 και Nike Zoom Victory Elite. Το Nike Zoom Spikes παρέχει άριστη εφαρμογή, και προστασία καθώς και την τεχνολογία Flywire που χαλαρώνει ή σφίγγει με τη φυσική κίνηση του ποδιού

Εμφάνιση Μπάσκετ Nike Hyper Elite: Η αυθεντική φανέλα μπάσκετ και το σορτσάκι είναι τα πιο ελαφριά που κατασκεύασε ποτέ η NIKE. Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει και διαθέτουν το εντυπωσιακό σχέδιο Nike Aerographics. Η Nike χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 22 ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες ανά εμφάνιση, πράγμα που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της NIKE για το σχεδιασμό προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Η εμφάνιση θα φορεθεί από εθνικές ομάδες μπάσκετ όπως η ομάδα των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βραζιλίας.

Nike Hyperdunk: Ανήκει στη συλλογή υποδημάτων Nike Lunarlon και είναι ένα ελαφρύ υπόδημα που διαθέτει ένα καινοτομικό συνδυασμό της προηγμένης τεχνολογίας Flywire της NIKE και του αντικραδασμικού συστήματος NIKE Lunarlon. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κορυφαίων παικτών μπάσκετ σε ολόκληρο τον κόσμο. 

NIKE GS:
Το νέο ποδοσφαιρικό παπούτσι Nike GS είναι  το πιο φιλικό προς το περιβάλλον παπούτσι που διατίθεται στην αγορά. Ο Neymar θα είναι o πρώτος που θα φορέσει το νέο παπούτσι, το όποιο είναι σχεδιασμένο από ανακυκλωμένα υλικά  για να προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις μέσα στο γήπεδο. Κάθε στοιχείο του Nike GS έχει σχεδιαστεί  ώστε να μειώνει το βάρος, δημιουργώντας έτσι το ελαφρύτερο παπούτσι που κατασκεύασε ποτέ η Nike, με βάρος 160 γραμμάρια στο μέγεθος 42,5! Η ιδέα προέκυψε στην Ιταλία, όπου και σχεδιάστηκε το παπούτσι. Η σόλα του παπουτσιού είναι  σχεδιασμένη από βιολογικά υλικά  για να προσφέρει αντοχή και ευκαμψία μέσα στο γήπεδο. Τα κορδόνια, η εσωτερική επένδυση και η γλώσσα του υποδήματος είναι κατασκευασμένα κατά 70% τουλάχιστον από ανακυκλωμένα υλικά.

Επισκεφθείτε το http://www.nikeinc.com/news/nike-unveils-performance-innovations-for-summer-of-competition#/inline/8043 για επιπλέον πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό και παρακολουθείστε τις σελίδες της Nike στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!
• https://www.facebook.com/NikeRunningGreece?ref=ts
• https://www.facebook.com/NikeFootballGreece
• https://www.facebook.com/NikeBasketballGreece
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φτάσε γρηγορότερα στο αύριο της δρομικής προπόνησης, με έναν Technogym Run
30 χρόνια εμπειρίας και γνώσης στο fitness ενσωματώνονται στο απόλυτο running tool
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Mizuno Wave Neo Collection
Η νέα High Performance Running συλλογή με την χαμηλότερη περιβαλλοντική επίδραση στην ιστορία της Mizuno
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο