Suunto 9 Peak PRO

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Suunto

Share

Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Suunto 9 Peak PRO. Γνωρίστε το, δείτε το γνώμη μας και τα χαρακτηριστικά του.


Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην εξέλιξη κάθε προϊόντος που θεωρούνται κομβικές για την μετέπειτα πορεία του. Στην περίπτωσή του Suunto 9 Peak, φαίνεται ότι αυτή η στιγμή έφτασε με την κυκλοφορία της έκδοσης Pro.

Και αν με την πρώτη ματιά σας φαίνεται ότι πρόκειται για μία ακόμη έκδοση με κάποιες βελτιώσεις, σας διαβεβαιώνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι και ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η φινλανδική εταιρεία το παρουσιάζει ως «το πιο ισχυρό ρολόι που κατασκεύασε ποτέ»!

Στη συνέχεια αναφέρουμε τις σημαντικότερες νέες δυνατότητες του, χωρίς να επεκταθούμε σε άλλες, λιγότερο σημαντικές για εμάς τους δρομείς, όπως π.χ. η καταγραφή του βάθους κατάδυσης (μέχρι τα 10μ.) σε διαδοχικές βουτιές (Mermaid Mode)!

Ευκολία στη χρήση και ενεργειακή αναβάθμιση

Αρχικά, λοιπόν, έχει αλλάξει ριζικά το μενού, το οποίο εύκολα συνηθίζει κανείς, καθώς και η πλοήγησή του που είναι πιο φιλική. Βέβαια, η κύρια αλλαγή είναι ο ισχυρός επεξεργαστής που το κάνει εξαιρετικά γρήγορο. Το γεγονός ότι η αυξημένη υπολογιστική ισχύς συνοδεύεται με πιο αποτελεσματική ενεργειακή διαχείριση αυξάνοντας τη διάρκεια λειτουργείας του κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα! Στην ενεργειακή «οικονομία» συμβάλει και ο νέος αισθητήρας μέτρησης της καρδιακής συχνότητας LifeQ Optical HR. Το αποτέλεσμα αυτών, αλλά και άλλων βελτιώσεων είναι η αυτονομία του να φτάνει τις 40 ώρες λειτουργίας με το GPS στη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, τις 70 ώρες σε κατάσταση αντοχής, ενώ ξεπερνάει τις 400 ώρες σε κατάσταση περιήγησης. Τέλος, εξαιρετικά πρακτικό είναι και το σύστημα φόρτισης αφού σε 10 λεπτά μπορεί να φορτίσει για άσκηση διάρκειας 10 ωρών.

Ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Παλιότερα, στα πρώτα χρόνια των ρολογιών με GPS, η βαρύτητα έπεφτε στο θέμα της ακρίβειας των μετρήσεων κυρίως της απόστασης και των υψομετρικών διαφορών. Με αυτά τα δύο μεγέθη γίνεται ο υπολογισμός του ρυθμού/ταχύτητας και ανάβασης/κατάβασης. Το νέο Pro, βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις ήδη εξαιρετικά αξιόπιστες μετρήσεις του, έχοντας τη δυνατότητα να συνδέεται ταυτόχρονα με 32 δορυφόρους και 4 διαφορετικά συστήματα εντοπισμού.

Το επόμενο επίπεδο είναι η καταγραφή και μέτρηση λειτουργιών του σώματος, όπως η καρδιακή συχνότητα και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Συνδυασμός όλων των παραπάνω οδήγησε και στην αποτύπωση της έντασης της προσπάθειας χρησιμοποιώντας το μέγεθος της ισχύος μετρώντας το σε watt, λειτουργία που πλέον το Suunto 9 Peak Pro διαθέτει χωρίς τη χρήση άλλου αισθητήρα.

Όλα αυτά, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία μπορεί κανείς να τα δει μετά την προπόνησή του στο app της Suunto και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία των προπονήσεών του.

Νέες δυνατότητες επικοινωνίας

Με την τεχνολογία να καλπάζει τόσο σε επίπεδο  hardware, αλλά πολύ περισσότερο στο κομμάτι του λογισμικού (software), η Suunto δεν θα μπορούσε να μην διευρύνει τη δυνατότητα αξιοποίησης των δεδομένων που καταγράφονται από τη συσκευή, δημιουργώντας συνεργασίες με τρίτες εταιρείες που εξειδικεύονται σε αυτό.

Έτσι, πλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πολλών περισσότερων εφαρμογών μέσω του SuuntoPlus όπως η υποστήριξη της λειτουργίας Live Segments της Strava, του Burner (κατανομή των θερμίδων που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης σε αυτές που προέρχονται από υδατάνθρακες ή λίπη), του  Climb (προπόνηση σε ανηφόρες), του Ghost runner και πολλές άλλες.

Κορυφαία χρηστικότητα και αντοχή!

Ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του που το ξεχωρίζουν είναι η δυνατότητα να επιλέξουμε τα widgets για τις λειτουργίες που χρησιμοποιούμε συχνότερα. Το Suunto 9 Peak Pro, διαθέτει 12 συνολικά: ενεργοποίηση ενημερώσεων (μηνύματα, email, social), μέτρηση καρδιακής συχνότητας, μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, μέτρηση θερμίδων και βημάτων, παρακολούθηση ύπνου, αξιολόγηση προπόνησης και αποκατάστασης της τελευταίας εβδομάδας, ενεργειακό επίπεδο, επίπεδο φυσικής κατάστασης με εκτίμηση τιμής της VO2max, μέτρηση τιμών περιβάλλοντος (ατμοσφαιρική πίεση, θερμοκρασία και υψόμετρο), χρονόμετρο, πυξίδα και χειριστήριο μέσων αν τρέχετε με το κινητό σας). Τέλος, οι σχεδιαστές του αποφάσισαν όχι μόνο να κατασκευάσουν το πιο ισχυρό μοντέλο, αλλά και το πιο ανθεκτικό με αποτέλεσμα το Suunto 9 Peak Pro να πληροί τις προδιαγραφές αντοχής MIL-STD-810 του υπουργείου αμύνης των ΗΠΑ.

Θα μπορούσε κανείς να γράψει ένα μικρό βιβλίο για να περιγράψει πλήρως τις δυνατότητές του. Εμείς, απλά, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε κάποιες από αυτές, και σίγουρα αν το αποκτήσετε, μέσα από την αξιοποίησή του θα έχετε έναν ισχυρό σύμμαχο έτσι ώστε να μπορέσετε να ανακαλύψετε και τις δικές σας!

ΤΙΜΗ: 499€* (έκδοση ατσάλι), 629€* (έκδοση τιτάνιο)
* Προτεινόμενη τιμή λιανικής

ΔΙΑΘΕΣΗ: Shop and Trade, T. 210-3408400,
f: Suunto Greece, in: Suunto Greece

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Brooks Adrenaline GTS 23
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Brooks
Mizuno Wave Sky 7
Δοκιμάσαμε το νέο μοντέλο της Mizuno
Suunto Race
Έφτασαν τα νέα τα Suunto Race Amethyst, Midnight & Birch
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο