Ιστορικό χρυσό για τον Donavan Brazier στον τελικό των 800μ.

Δείτε περισσότερα από την πέμπτη ημέρα των αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Share

Ο Αμερικάνος Donavan Brazier ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 5ης ημέρας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου αφού επικράτησε στον τελικό των 800μ. πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ, ρεκόρ Αμερικής, αλλά και ρεκόρ διοργάνωσης με 1:42.34.

Ο νεαρός 800άρης εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο ρυθμό που πήρε η κούρσα (ο Πορτορικάνος Vazquez πέρασε σε 48.99 τα 400μ.!) και την κατάλληλη στιγμή έκανε την κίνησή του για να φτάσει σε μία σχετικά άνετη όσο και σπουδαία επικράτηση. Μάλιστα, η νίκη του αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις για τους Αμερικάνους καθώς στις 16 προηγούμενες διοργανώσεις κανείς Αμερικάνος δεν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των δύο στροφών (μόνο ένα ασημένιο και δύο χάλκινα), ενώ το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ κρατούσε για 34 χρόνια!

Δεύτερος ήταν ο Βόσνιος Amel Tuka με 1:43.47 πραγματοποιώνοντας μία μικρή έκπληξη, επιβεβαιώνοντας, ωστόσο ότι ανήκει στην παγκόσμια ελίτ του αγωνίσματος. Τρίτος ήταν ο Κενυάτης Ferguson Rotich με 1:43.82 σώζοντας κατά κάποιο τρόπο την υπόληψη της χώρας του σε ένα αγώνισμα που παραδοσιακά τους χαρίζει μετάλλια.

Δείτε τα αποτελέσματα του τελικού των 800μ.

Στα υπόλοιπα δρομικά αγωνίσματα ξεχώρισε η νίκη του Αμερικάνου Noah Lyles στα 200μ. με 19.83, ενώ από τα προκριματικά των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των ανδρών στον τελικό προκρίθηκαν όλα τα φαβορί.

Το πρόγραμμα της 6ης ημέρας περιλαμβάνει τους τελικούς στα 110μ. με εμπόδια και στα 200μ. των γυναικών.

φωτό: Jewel SAMAD / AFP

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο