Αξιόλογη παρουσία ο Συμηριώτης στο Χιούστον

Η παρουσία του Χιώτη μαραθωνοδρόμου στον Chevron Houston Marathon 2016

Share

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Kυριάκος Συμηριώτης στον Μαραθώνιο του Χιούστον, στο Τέξας των ΗΠΑ. Ο Χιώτης μαραθωνοδρόμος κατέλαβε την 55η θέση στο σύνολο τερματίζοντας σε 2:35:16.

Κάθε χρόνο η ελληνική κοινότητα του Χιούστον καλεί δύο Έλληνες δρομείς να τρέξουν στον αγώνα και ο Κυριάκος Συμηριώτης ήταν ο φετινός εκπρόσωπος. Η Θεώνη Λουβή που ήταν η Ελληνίδα καλεσμένη δεν έλαβε μέρος τελικά στον αγώνα.

Νικητής του Chevron Houston Marathon αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Γκέμπο Μπούρκα σε χρόνο 2:10:54 ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Μπιρουκταίτ Γκεντέφα, επίσης από την Αιθιοπία σε 2:26:07 ενώ συνολικά τερμάτισαν περισσότεροι από 6.500 δρομείς.

Γρήγορες ήταν οι κούρσες στον Ημιμαραθώνιο όπου πρώτος ήταν ο Λελίσα Ντεσίσα από την Αιθιοπία με το πολύ καλό 1:00:37.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Κενυάτισσα Μέρι Γουακέρα σε 1:06:27, μία εξαιρετική επίδοση που την κατατάσσει ως την 15η καλύτερη όλων των εποχών την απόσταση. Δεύτερη ήταν η Σίνθια Λίμο επίσης από την Κένυα σε 1:06:41 με τις δύο Κενυάτισσες να εκτοπίζουν το μεγάλο φαβορί, τη Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία που ήταν τρίτη σε 1:07:55. Στην 5η θέση τερμάτισε η γυναίκα του Ράιαν Χολ, Σάρα Χολ, με 1:10:07.

Έγιναν ακόμα αγώνας 5 χλμ. αλλά και ξεχωριστοί αγώνες για αθλητές σε αμαξίδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
O Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργάνωσε και έτρεξε!
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Belles Historic Trail 2024
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία o φετινός αγώνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο