Με επιτυχία ο αγώνας δρόμου “Τρόπαιον νίκης Μισέλ Μπρεάλ”

Δείτε περισσότερα για τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά

Share

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου “ΤΡΟΠΑΙΟΝ ΝΙΚΗΣ ΜΙΣΕΛ ΜΠΡΕΑΛ” στον Ιστορικό Μαραθώνα για πρώτη φορά. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και διαβάστε τη μεταγωνιστική ανακοίνωση των διοργανωτών:

“13/09/2015 Στάδιο Μαραθώνα-Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου. Ήταν ένα όμορφο πρωινό Κυριακής με μερική ηλιοφάνεια και πολύ ευχάριστο βοριαδάκι, ιδανικό για τρέξιμο και μάλιστα στην πεδιάδα της Μάχης του Μαραθώνα. 200 περίπου γενναίοι αθλητές δρομείς από διαφορετικά μέρη της Αττικής και κάποιοι φίλοι από το εξωτερικό συγκεντρωθήκαν από τις 7.00 το πρωί στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου που σε λιγότερο από 60 μέρες την Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015 θα ξαναχτυπήσει η καρδιά του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου. Οι αθλητές έλαβαν τους αριθμούς και τα τσιπάκια τους με μικρή σχετικά καθυστέρηση αλλά λόγω κάποιας αναπάντεχης ασυνεννοησίας η εκκίνηση δόθηκε 30 λεπτά αργότερα. Μολονότι μπορεί να κουράσαμε κάποιους αθλητές όλοι στο τέλος παρέλαβαν τους αριθμούς τους και ξεκίνησαν να κάνουν το σχετικό ζέσταμα με διατάσεις και να πίνουν τα τελευταία υγρά πριν να δοθεί η εκκίνηση.

Ας μπούμε λοιπόν στο Δρομικό κομμάτι τώρα. Στον αγώνα είχαμε την εγγραφή περί των 240 αθλητών ενώ τον τελικό τερματισμό έκαναν 177 άτομα στο σύνολο. Για τους άντρες πρώτευσαν οι Παναγιώτης Αλιφέρης του Πανιωνίου, 2ος Φάνος Μιχαηλάς Κύπριος αθλητής των 800, 1500μ.που προπονείται με την εθνική ομάδα και τον Ομοσπονδιακο προπονητή Χρ.Παπαχρήστο και 3ος ένας αθλητής της περιοχής μας ο Μηνάς Μηνάς. Για τις γυναίκες πρώτη η πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Νεανίδες Σοφία Πιτούλη, 2η  η Ευγενία Σταματελοπούλου και 3η η Ευαγγελία Κασιώνη. Η διαδρομή του Πρώτου αγώνα Τιμής στο Γάλλο Φιλέλληνα εμπνευστή του Μαραθωνίου ξεκίνησε μέσα από την αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου διέτρεξε 1χλμ κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος και έκανε αριστερά προς τη Λεωφόρο Σουλίου για 4 χιλιόμετρα, με αναστροφή επι του σημείου της Μακαρίας Πηγής και πάλι πίσω κατά τον ίδιο τρόπο. Η διαδρομή ήταν επίπεδη και παρόλο τον ήλιο, το βοριαδάκι ήταν σύμμαχος στις προσπάθειες των αθλητών που εύκολα θεωρούμε μπορούν αν κάνουν προσωπικό ρεκόρ.

Ο αέρας ίσως μόνο να δυσκόλεψε κάποια στιγμή την προσπάθεια των προπορευόμενων πρώτων μια που στα τελευταία 2χλμ ήταν σχετικά πλάγιος. Υδροδότηση υπήρχε στο 4οχλμ και περίπου στο 7οχλμ με νερά και μπανάνες ενώ εξαιρετική δουλειά έκαναν οι εθελοντές και η παρουσία της τροχαίας με 3 περιπολικά που βοήθησαν στην ασφάλεια του αγώνα. Στον τερματισμό υπήρξαν νερά μπανάνες το μετάλλειο και το δίπλωμα των αθλητών καθώς και athletic bag από την ASICS.

θα θέλαμε να ζητήσουμε μία τεράστια συγνώμη στους αθλητές που παρευρέθηκαν από νωρίς το πρωί για να παραλάβουν τους αριθμούς και το τσιπάκι τους για την 30λεπτη καθυστέρηση της εκκίνησης η οποία από του χρόνου είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπεραστεί. Ευχαριστούμε όλους σας για την στήριξη σας ελπίζοντας ότι την επόμενη χρονιά ο αγώνας αυτός θα γίνει το γρηγορότερο 10άρι όλης της Ελλάδας-και φυσικά γιατί όχι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ επί ανοικτής ασφάλτινης Οδού! Του χρόνου ραντεβού σε διαφορετική ημερομηνία που θα οριστεί μήνες νωρίτερα κι ελπίζουμε ότι όσοι φέτος δεν ήταν εκεί να είναι εκεί ώστε να απολαύσουν την γρηγορότερη διαδρομή 10χλμ στην Ελλάδα.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
17th Alonissos Challenge
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο