Τελικά δολοφονήθηκε ο Σάμι Γουανζίρου;

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος μαραθωνοδρόμος

Share

Μία νέα εκδοχή παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τον θάνατο του Σάμι Γουνανζίρου πριν από 4 χρόνια στην περιοχή Νυαχουρούρου στην Κένυα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου το 2008 στο Πεκίνο, είχε βρεθεί νεκρός μετά από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του με την αστυνομία να καταλήγει στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για αυτοκτονία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη γνωμάτευση ενός παθολόγου, του Μόουζες Νούε, που προσέλαβε η κυβέρνηση της Κένυας αφού οι προηγούμενες ιατροδικαστικές γνωματεύσεις δεν είχαν δώσει πειστικές εξηγήσεις, ο θάνατος του Γουανζίρου δεν προκλήθηκε από την πρόσκρουση στο έδαφος του αλλά από χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο και μάλιστα  μετά την πτώση του. Η θέση αυτή κάνει πλέον πολύ πιθανό το σενάριο ο σπουδαίος μαραθωνοδρόμος να δολοφονήθηκε αφού έπεσε ή σπρώχθηκε από το μπαλκόνι (καθώς υπάρχει κι αυτή η εκδοχή), το οποίο μάλιστα συνάδει και με τα χτυπήματα που βρέθηκαν στα γόνατα και στα χέρια του. Μάλιστα, ο Νούε υποστήριξε πως δεν ήταν δυνατό να χάσει τη ζωή του από την πτώση καθώς το ύψος δεν ήταν πολύ μεγάλο.

Θυμίζουμε πως το επικρατέστερο σενάριο μέχρι και την αποκάλυψη του παθολόγου ήταν ότι ο Γουανζίρου έπεσε από το μπαλκόνι του δωματίου στην προσπάθεια του να αποφύγει τη συνάντηση με τη σύζυγο του καθώς βρισκόταν εκεί με την ερωμένη του.

Έτσι τα πράγματα παίρνουν πλέον άλλη τροπή και οι εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Ποιος ήταν ο Γουανζίρου
Ο Σάμιουελ Γουνζίρου ήταν ο πλέον ελπιδοφόρος μαραθωνοδρόμος των ημερών του αφού στα 23 του είχε σημειώσει 2:05:10 έχοντας ήδη στο βιογραφικό του σημαντικές νίκες από τον Μαραθώνιο του Λονδίνου και του Σικάγου. Μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν χωρίς αμφιβολία η επιβλητική επικράτησή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Εκεί με μία κούρσα για σεμινάριο πήρε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο αφήνοντας πίσω του πολύ ικανούς αντιπάλους, τερματίζοντας σε 2:06:32, επίδοση που αποτελεί Ολυμπιακό ρεκόρ εντυπωσιάζοντας τους πάντες αφού οι συνθήκες στο Πεκίνο δεν ήταν και οι καλύτερες. Μάλιστα, πολλοί προπονητές και άνθρωποι του χώρου των δρόμων μεγάλων αποστάσεων υποστήριζαν ότι πολύ σύντομα θα έσπαγε και το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο ίδιος μάλιστα το 2008 είχε δηλώσει πως σε πέντε χρόνια (δλδ το 2013) θα ήταν σε θέση να κατέβει τις 2 ώρες. Ας θυμηθούμε λίγο τη σπουδαία κούρσα που είχε πραγματοποιήσει στο Πεκίνο.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:411:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο ρεκόρ η Μαρινάκου στα 5χλμ.
Εξαιρετική επίδοση στον Adizero: Road to Records
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο