Tα φώτα στον RAK Half Marathon

Κορυφαία ονόματα σε έναν παραδοσιακά γρήγορο αγώνα

Share

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ras al Kaimah των Αραβικών Εμιράτων ο περίφημος RAK Half Marathon, ένας από τους σημαντικότερους αγώνες ημιμαραθωνίου στον κόσμο. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο αναμένεται να παρελάσουν κορυφαία ονόματα των αποστάσεων με αυτά των Έλιουντ Κιπτσόγκε στους άνδρες και Μέρι Κειτανί στις γυναίκες να ξεχωρίζουν.

Ο Κιπτσόγκε, ένας δρομέας με μεγάλη ιστορία στον στίβο και σε αποστάσεις από τα 3.000 έως τα 10.000 μ. τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την άσφαλτο έχοντας ήδη τρέξει την απόσταση του ημιμαραθωνίου σε 59:25 και τον μαραθώνιο σε 2:04:05. Στα Εμιράτα βέβαια δεν θα έχει εύκολο έργο καθώς θα λάβουν μέρος αρκετοί ικανότατοι Αφρικανοί δρομείς με ρεκόρ κάτω από τη μία ώρα όπως οι συμπατριώτες του Τζόναθαν Μέγιο με 59:02, Σίπριαν Κοτούτ με 59:12 και Πίτερ Κιρούι με 59:11 αλλά και οι Αιθίοπες Μοσινέτ Γκερεμέου με 59:11 και Τσεγκέγιε Μεκόνεν.

Στις γυναίκες, τα πράγματα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα με τη Μέρι Κειτανί να επιστρέφει στον αγώνα όπου το 2011 είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση με 1:05:50. Η Κεϊτανί έκτοτε βέβαια έχασε το ρεκόρ από τη συμπατριώτισσά της Φλόρενς Κιπλάγκατ και όπως είναι λογικό επιθυμεί να το πάρει πίσω σε έναν αγώνα που όπως γνωρίζει η ίδια καλύτερα από τον καθένα,  ανταμοίβει όσους πετύχαίνουν κάτι τέτοιο…

Μεγάλη της αντίπαλος θα είναι μία ακόμα Κενυάτισσα η Πρίσα Γέπτου, περσινή νικήτρια του αγώνα, η οποία επιστρέφει μετά από ένα διάστημα τραυματισμού και σίγουρα δεν θα παει στα Εμιράτα για να χάσει. Και οι δύο δρομείς ωστόσο προετοιμάζονται για το μεγάλο στοίχημα της άνοιξης, τον Μαραθώνιο του Λονδίνου.

Θα τρέξουν ακόμα 5 γυναίκες με ρεκόρ κάτω από τα 68 λεπτά: η Mεσερέτ Χαϊλού από την Αιθιοπία (1:06:56), η γνωστή μας από τους αγώνες της στους στίβους Τουρκάλα Eλβάν Αμπεϊλεγκέσε (1:07:07), η Κενυάτισσα Φίλις Ονγκόρι (1:07:38), και οι Γουρκνες Ντεγκέφα (1:07:49) και Γουίντ Αγιαλέου (1:07:58).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο