Δεν τους “έπεισε” ο νικητής στο Μαραθώνιο του Μπουένος Άιρες

Δείτε τι έγινε στον μαραθώνιο της πρωτεύουσας της Αργεντινής

Share

Μαραθώνιος έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο και στην Αργεντική και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες. Ο “”42K Buenos Aires Adidas Marathon 2014″ όπως ήταν το όνομα του, που περνούσε από τους κεντρικούς δρόμους και τα σημαντικότερα μνημεία της όμορφης πρωτεύουσας της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ενώ έλαβαν μέρος συνολικά περισσότεροι από 10.000 δρομείς από αρκετές χώρες.

Ωστόσο οι διοργανωτές παραλίγο να υποπέσουν σε μία μεγάλη γκάφα καθώς λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό του πρώτου αθλητή, του Αργεντίνου Μαριάνο Μαστρομαρίνο, μην πιστεύοντας ότι είναι αυτός ο δρομέας που προηγείται του ζήτησαν επανειλημμένα να βγει έξω από τον δρόμο, φοβούμενοι αυτό που είχαν πάθει οι αντίστοιχοι διοργανωτές του Μαραθωνίου του Βερολίνου το 2013.

Τελικά, τον “άφησαν” να τερματίσει και να φτάσει στη νίκη με 2:15:28 που αποτελεί και νέο προσωπικό ρεκόρ για τον 32χρονο Αργεντίνο ο οποίος ήταν επιτυχημένος αθλητής των 3.000 μ. στιπλ αλλά και των μεγάλων αποστάσων τα τελευταία χρόνια στη χώρα του. Ο Μαστρομαριάνο άφησε πίσω του στο βάθρο δύο Χιλιανούς δρομείς, τους Εντσίνα και Γκουαχάρντο που τερμάτισαν σε 2:18:44 και 2:18:44 αντίστοιχα, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Λούσι Καρίμι από την Κένυα σε 2:38:52.

Ο συγκεκρίμενος αγώνας αποτελούσε και κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα που θα γίνει το 2015 στο Τορόντο.

Δείτε στο βίντεο την “περιπέτεια” του Αργεντίνου.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:301:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο