Στο Χιούστον η Πάππας, στο Ρότερνταμ η Πριβιλέτζιο

Share

Οι δύο από τις καλύτερες Ελληνίδες στον Μαραθώνιο τα τελευταία χρόνια, η Αλεξία Παππά και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ανακοίνωσαν πως θα τρέξουν σε κάποιον διεθνή Μαραθώνιο τους πρώτους μήνες του 2020.

Πρώτη και πολύ πιο άμεσα θα είναι η Παππά, η οποία εδώ και καιρό είχε δηλώσει πως θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο του Χιούστον με στόχο το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 29χρονη που έχει στην κατοχή της το εθνικό μας ρεκόρ στα 10.000μ. από το 2016 με 31:36.16, δοκίμασε το 2018 να τρέξει Μαραθώνιο στο Σικάγο όπου σημείωσε 2:43:38. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίδοση δεν την αντιπροσωπεύει και επιδιώκει κάτι πολύ καλύτερο στις 19 Ιανουαρίου στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστούν ακόμα ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Γιώτα Βλαχάκη, ως οι δύο Έλληνες που καλούνται από τους ομογενείς κάθε χρόνο για να συμμετέχουν στη διοργάνωση μέσω του προγράμματος Athens Marathon Exchange.

Όσον αφορά την Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία είναι η τρίτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών, επέλεξε και πάλι το αγαπημένο της Ρότερνταμ για να κυνηγήσει ένα νέο ρεκόρ, και γιατί όχι, το όριο. Θυμίζουμε η Πριβιλέτζιο τον περασμένο Απρίλιο αγωνίστηκε και πάλι στην ολλανδική πόλη όπου σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 2:35:28 κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες λόγω των παράλογα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποκύψτε στον πειρασμό της σοκολάτας!
Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αγαπημένο γλύκισμα!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο