5km Universities Night Run: Στο ιστορικό κέντρο 2.800 φοιτητές από 145 πανεπιστήμια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Share
39ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2022 / ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ UNIVERSITIES NIGHT RUN OPAP (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος για μία ακόμη χρονιά ενώνει τους φοιτητές φιλοξενώντας το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό αγώνα. Το κέντρο της Αθήνας θα κατακλυστεί το βράδυ του Σαββάτου στις 9 Νοεμβρίου από εκατοντάδες νεαρούς δρομείς.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα αγωνιστούν στον αγώνα 5km Universities Night Run είναι 2.800 και εκπροσωπούν 145 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 14 προέρχονται από το πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus.

Νέοι και νέες από 104 πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Harvard και από 41 ελληνικά, όπως το ΕΚΠΑ, γίνονται μια μεγάλη δρομική κοινότητα που θα νιώσει την αδρεναλίνη της να ανεβαίνει σε ένα μοναδικό βραδινό αγώνα.

Όλοι και όλες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το μοναδικό συναίσθημα που γεννά ο τερματισμός στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο, με πλήθος κόσμου να τους επευφημεί και να χειροκροτά την προσπάθειά τους. Φέρνοντας στη θύμηση το ένδοξο παρελθόν, τον τερματισμό του μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το παρόν του δρομικού κινήματος γίνεται κομμάτι της αθλητικής ιστορίας.

φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Για την προσπάθεια αυτή, αλλά και όλους όσους έχουν συνδράμει για να γίνει ο Πανεπιστημιακός αγώνας ένα μεγάλο δρομικό γεγονός, ο Γενικός Συντονιστής του Μαραθωνίου, Σωτήρης Κυρανάκος, σημειώνει:

«Ο αγώνας των Πανεπιστημίων αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης Σακοράφα στην προσπάθειά που ξεκίνησε για να αναβαθμίσει τις αθλητικές δράσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου, αλλά και ταυτόχρονα για να μεταδώσει βιωματικά τις αξίες της ιστορικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας σε φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Η προσπάθεια μας ήταν εξαρχής δύσκολη. Πότε άλλοτε δεν είχε ξεκινήσει τέτοιο εγχείρημα. Έπρεπε να δημιουργηθεί το πλαίσιο ενημέρωσης, αλλά και εμπιστοσύνης μέσα από τις ακαδημαϊκές κοινότητες αλλά και παράλληλα να προστεθεί μια νέα αγωνιστική διαδρομή στο πρόγραμμα του Μαραθωνίου της Αθήνας».

Ο ΣΕΓΑΣ επένδυσε στην νεολαία, στα Ελληνικά Πανεπιστήμια μέσα από το διδακτικό προσωπικό τους που αποδείχθηκε ότι αντιμετωπίζει με πολύ αγάπη δραστηριότητες που στοχεύουν σε κοινές δράσεις φοιτητών. Δημιούργησε ομάδα εργασίας που ενημέρωσε Πανεπιστήμια αλλά και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Δημιούργησε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές εντός του ιστορικού κέντρο της Αθήνας και φυσικά ένα πολύ μεγάλο ανταποδοτικό πλαίσιο παροχών για όλους τους φοιτητές του αγώνα.

φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

«Είμαστε περήφανοι που σε λίγες ημέρες στον τρίτο Νυχτερινό Πανεπιστημιακό Αγώνα, περιμένουμε να υποδεχθούμε 2.800 φοιτητές από 151 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο», συμπληρώνει ο Σωτήρης Κυρανάκος.

5km Universities Night Run: Ένα μοναδικό γεγονός για τον Παγκόσμιο φοιτητικό αθλητισμό, ένας αγώνας που θα φέρει την Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας την εβδομάδα του Μαραθωνίου.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδρομή και τον αγώνα

από segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο μετάλλια για τις αποστάσεις στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα
Καλές εμφανίσεις από τις Ελληνίδες δρομείς
Έγινε μητέρα η στιπλίστρια Emma Coburn
Το πιο σπουδαίο μετάλλιο της…
Ρεκόρ στην Φρανκφούρτη - Οι Έλληνες
Δείτε τις επιδόσεις στον Mainova Frankfurt Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο