Την Κυριακή ο Bank of Αmerica Chicago Marathon

Κορυφαίες συμμετοχές και πληροφορίες

Share

Chicago Marathon, έναν χρόνο μετά…

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως που ανήκει και στην ελίτ ομάδα των Major Marathons πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024!

Ο λόγος για το Bank of Αmerica Chicago Marathon, τον Μαραθώνιο της πόλης του Σικάγο που είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.

Μάλιστα φέτος, στην 48η διοργάνωση, θα είναι μία ιδιαίτερα συμβολική χρονιά καθώς κλείνει ένας χρόνος από το σπουδαίο Παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειώσει εκεί ο αδικοχαμένος Kelvin Kiptum με 2:00:35.

Αξίζει να πούμε πως στην περσινή διοργάνωση είχε σημειωθεί και ρεκόρ τερματισμών με 48.574, ένα ρεκόρ που οι διοργανωτές φιλοδοξούν να σπάσει και φέτος.

Ο Bank of Αmerica Chicago Marathon είναι ένας Μαραθώνιος που κάθε χρόνο έχει κορυφαίες συμμετοχές, επιτρέπει, όμως, και σε δρομείς που δεν έχουν ξανατρέξει την απόσταση να ζήσουν αυτήν την εμπειρία.

Κορυφαίες συμμετοχές

Αυτή τη φορά, τα πιο μεγάλα ονόματα είναι αυτά των Birhanu Legese (2:02:48), Dawit Wolde (2:03:48) και Amdework Walelegn (2:04:50), Mohamed Esa (2:05:05) και Jemal Yimer (2:06:08) από την Αιθιοπία, των Κενυατών John Korir (2:05:15) και Amos Kipruto και Vincent Ngetich με το ίδιο ατομικό ρεκόρ (2:03:13) καθώς και των Ιαπώνων Kyohei Hosoya και Toshiki Sadakata (2:06:35 και 2:07:05 αντίστοιχα).

Πολύ υψηλό επίπεδο στις γυναίκες

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η Ruth Chepngetich με το 2:14:18 από το Σικάγο πριν δύο χρόνια, όπως και η Sutume Kebede από την Αιθιοπία με 2:15:55, η Joyciline Jepkosgei με 2:16:24 από το Λονδίνο. Oι Αμερικάνοι θα παρακολουθήσουν στενά και τις δύο δικές τους ελίτ, την Keira D’ Amato και την Βetsy Saina με 2:19:12 και 2:19:17 αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως εννέα αθλήτριες έχουν ατομικές επιδόσεις κάτω από το 2:20, με τις έξι από αυτές να έχουν τρέξει τον Μαραθώνιο κάτω από το 2:18!

Ώρες εκκίνησης

Ο αγώνας θα πάρει εκκίνηση σε τρία μεγάλα κύματα το πρωί της Κυριακής, ενώ θα δοθούν ξεχωριστές εκκινήσεις σε αθλητές με αμαξίδια. Οι εκκινήσεις των δρομέων θα γίνουν στις 7:30, 8:00 και 8:35 τοπική ώρα.

Σχεδόν… αχρείαστο είναι να θυμίσουμε πως στον αγώνα θα υπάρχουν και ελληνικές συμμετοχές για τις οποίες θα ενημερώνεστε από το runnermagazine.gr

Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει στην Ευρώπη από το Eurosport.

Απαλλαγή για τους δρομείς από την Φλόριντα

Οι διοργανωτές λίγο πριν τον αγώνα προχώρησαν σε μία σπουδαία κίνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στους δρομείς από την Πολιτεία της Φλόριντα που έχουν πληγεί από τον φονικό τυφώνα “Μίλτον”, να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους για τη διοργάνωση του 2025.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημήτρης Θεοδωρακάκος: «Δια βίου αθλητής»
Σε λίγες μέρες η κυκλοφορία του βιβλίου
Οι ONIRAMA «τρέχουν» στον «Νυχτερινό»
συναυλία για τους δρομείς, συνοδούς και θεατές αμέσως μετά το πέρας του αγωνιστικού προγράμματος
TUI Rhodes Marathon: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρόδο!
Η TUI ενισχύει την παγκόσμια αθλητική στρατηγική ως χορηγός τίτλου και συνεργάτης διανομής
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο